ARDAHAN VAKFI’NDAN “SOYKIRIM” TEPKİSİ

Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmesine tepki gösterdi.

GÜNCEL 25.04.2022 15:09:00 0
ARDAHAN VAKFI’NDAN “SOYKIRIM” TEPKİSİ

Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmesine tepki gösterdi.

Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü’nün açıklaması şöyle:

1. Kızıldereli Soykırımı Acil Meclis Tanımalı

2. İncirlik Üstü Acil Kapatılmalı

3. Türkiye’de Soykırım Var Demek Suç Sayılmalıdır. Amerika bir kez daha Türkiye Cumhuriyetine çok düşmanca bir tavır sergilemiştir.

“Amerika bir kez daha Türkiye Cumhuriyetine çok düşmanca bir tavır sergilemiştir. Serhat İlimizin Vakfı olan Ardahan Vakfı adına ve tarihin bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak, aziz ecdadımızın mirasına sahip çıkarak, bugün asılsız olarak bize atılan soykırım iftirasını en şiddetli şekilde kınıyoruz. Tarih boyunca Osmanlı Devletinin himayesinde barınan ve Tarih de birçok millet gibi yok olmaktan kurtulan Ermeniler Osmanlı Rus savaşını fırsat bilip ilk fırsatta bizleri arkamızdan hançerlemişlerdir. 1914 ile 1916 Tarihinde başta Ardahan olmak üzere, Kars – Iğdır – Erzurum –Muş –Van – Bitlis – Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Irkına, Dinine bakmaksızın Osmanlı Köylerinde büyük katliamlar yapmışlardır. Ağırlarda, kuyularda yüzlerce köylümüzü canlı canlı yakmışlardır. Bizzat aile içinde dahi Şamil dedemin kardeşi Kasım dedem de Ermeniler tarafında tarlalarda tarlalar da diri diri yakılmıştır. ABD Başkanı Joe Biden açıklamasında sözde soykırım kelimesini kullanmasını tarihle uzaktan yakından alakasının olmadığını tamimiyle siyasi bir komplo olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Yaklaşık iki yüz yıldır dünyanın yüz karası olan Amerika Devleti başta Kızılderililer olmak üzere, İkinci Dünya Savaşı sırasında esir düştükleri halde Almanya’da ki asker ve sivilleri katletmesi, Vietnam, Afganistan, Irak, Suriye ve Orta Doğuda sözüm ona Barış, Demokrasi, Özgürlük ve İnsan Hakları gibi asılsız kelimeler ile Orda Doğudaki halklara yapmış olduğu zülüm ve sömürgelerini tarih yazmaktadır. Emperyalistlerce Osmanlı İmparatorluğu’nun tasfiyesi ile coğrafyasının paylaşımı amacıyla çıkartılan Birinci Paylaşım Savaşı (1914-1918) istenen sonucu vermedi! Türk Milleti emperyalist tasfiye ve köleleştirme projesine karşı tarihe KURTULUŞ SAVAŞI olarak geçen topyekûn bir direnişle karşı koymuştur. Ardahan Vakfı olarak Tarihin ve Ecdadımızın bize verdiği sorumluluk bilinci ile gerek ulusal ve gerekse uluslararası platformlarda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu üsleneceğimizi ayrıca ifade etmek istiyoruz. Ardahan Vakfının kuruluşu amaçlarında bulunan bir konuyu daha burada sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bundan yüz yıl önce Ardahan da yapılan toplu katliamlarda daha açılmamış toplu mezarlarımızın da araştırmalarını yapıp gün yüzüne çıkartacağımızı ve bunları da gelecek nesillere aktaracağımızı kamuoyumuza bir kez daha duyuruyoruz. Ardahan Vakfı başta Ahıska Türkleri olmak üzere, Batı Trakya ve Balkan Türklerini hiçbir zaman unutmayacağını ve her daim yanlarında olacağımızı beyan etmek istiyoruz. Son olarak Ardahan Vakfı olarak geçmişte katliama uğrayan ecdadımızın anısına Ardahan da büyük bir anıt yapacağımızı da buradan tüm kamuoyumuza duyurmak istiyoruz”.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı