ARDAHAN VAKFI’NDAN BİR MÜJDE DAHA!

Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü, 2023 yılında Ardahan’da yapacakları Saat Kulesi’nin ardından Süs Eşyası Atölyesi projesini de hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

GÜNCEL 30.11.2021 18:57:00 0
ARDAHAN VAKFI’NDAN BİR MÜJDE DAHA!

ŞENOL KİRMAN

Gazetemiz sorumlu müdürü Barış Bilgin, İstanbul temaslarında STK temsilcilerine ziyaretlerde bulunmaya devam ediyor.

Bilgin, Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü’yü ziyaret ederek bir söyleşi gerçekleştirdi. Ardahan Vakfı Celil Ünlü, Ardahan Vakfının kuruluş amacını ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü, 2023 yılında Ardahan’da yapacakları Saat Kulesi’nin ardından Süs Eşyası Atölyesi projesini de hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Başkan Ünlü Ardahan Vakfı ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Yaklaşık on yıl önce bölgemizde Eğitim anlamında yaşamış olduğumuz sorunlardan dolayı Ardahan YİBO Mezunları olarak bu soruna çözümler üretmek amacı ile öncelikle Ardahan YİBO Derneğini kurarak bölgemizde ki Eğitim sistemine dahil olduk. Bölgemizde projelerle köy okullarımız da İlçelerimiz de ve İlimizde bulunan hemen hemen her okulumuz da bir proje gerçekleştirdik. Sonrasında bölgemizde gelen yoğun talep üzerine ve dönemin Ardahan Valisi ile dönemin Ardahan İl Milli Eğitim Müdürümüzün ricası ile adımızı Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği olarak değiştirip gerek bölgemizde, gerekse Türkiye’nin değişik bölgelerin de 50 ye yakın proje ile otuz beş bine yakın öğrencimize dokunduk” dedi.

ARDAHAN VAKFI SAAT KULESİ

Ardahan Vakfı olarak 2023 yılında saat kulesi yapacaklarını hatırlatan Ünlü şöyle konuştu, “Cumhuriyet tarihimizden sonra bölgemizde tarihi eser anlamında, kültürel yapı anlamında çok fazla yapı yapılmadı. Bizlerde bununla ilgili çalışma yaparak Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına bir eser bırakalım dedik. Ardahan Vakfı olarak 23 Şubatta Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı olması nedeniyle Anıtkabir’e çelenk bırakmıştık. Tüm komutanlarımızın mezarlarını ziyaret ederek şu sözü vermiştik, Cumhuriyetimizin 100. Yılına bir eser bırakmak, armağan etmek. Bu neticede Ardahan saat kulesi ön plana çıktı. Vakıf olarak saat kulesi ile ilgili bir proje yaptık. Bu projemizi 27 Ekim tarihinde Ardahan’da tanıtım gecesi düzenleyerek basın toplantı ile duyurusunu yaptık. Bu projeye Ardahan Valiliğinin onayı ile başladık. Ardahan Belediye Başkanımız Faruk Demir ve ATSO Başkanımız Çetin Demirci bu projede saat kulesi için yer konusunda bize destek sözü verdiler. Bu projede, Aziziye Kışlasının olduğu bölge, Milli Egemenli Parkı alanı ve eski askeri lojmanların bulunduğu alan ön plana çıktı. Bürokratlarımızın bize göstereceği yerde saat kulesini yapacağız. Anket ve etüt çalışması yapmayı düşünüyoruz bunun sonucunda karar vereceğiz. Bunu yaparken Ardahan halkını da işin içine dahil ederek biz bu projeyi yapmak istiyoruz. 2023 yılında başlayıp aynı yıl bitirmeyi planlıyoruz. Ardahan’dan çıkan doğal taşlar ve yine Ardahan’da bulunan atölyelerde tek tek işlendikten sonra bu saat kulesi yine Ardahan’da bulunan taş ustaları tarafından yapılacaktır. Kulemiz 23 metre yüksekliğinde olacaktır. Bilindiği gibi 1923 Cumhuriyetimizin kurulduğu yıl, 23 Şubat Ardahan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşu ve 2023’te Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Bu sebepten dolayı 23 metre olsun istedik. İç tarafı 75 metre olacaktır. 75’te Ardahan’ın plakasını temsil edecektir. Saat kulemiz muhtemelen 5 katlı olacaktır ve 5 ilçemizi temsil edecektir. Ön tarafına 6 çeşme tarzında süs düşünüyoruz. Beş tanesi ilçelerimizi biri ise Ahıska’yı temsil edecektir. 7 basamaklı olacak. 7 basamak ise vakfımızın 7 kurucusunu temsil edecek” ifadelerini kullandı.  

ARDAHAN’A BİR MÜJDE DAHA

Ardahan’a bir müjdeyi daha açıklayan Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü, “2023 yılında yine küçük bir üretim atölyesi şeklinde yaklaşık 20 kadının çalışacağı, üreteceği ve evine ekmek götüreceği bir atölye projemiz var. Bu atölyemiz şuanda proje aşamasında. Projemiz tam netleşmedi ama vakıf yönetimi tarafından onayı alındı. Atölyemizde 20 kişinin çalışacağı ve tamamen Ardahan’a özgü bir süs eşyası üretimi yapılacak. Projemiz tam şekillendikten sonra yine Ardahan’a gelerek daha önceki projelerimizde olduğu gibi Ardahan kamuoyuyla, basınla ve bürokrasiyle paylaşacağız” diye konuştu.

Başkan Ünlü, bizler her ne kadar şuan Ardahan’da olmasak ta Ardahan Vakfı olarak yaptığımız projeleri Ardahan’da yaptık. Yönetim kadromuzun yarısı İstanbul’da, diğer yarısı ise Ardahan’da. Bu kuruma bütün Ardahanlıların sahip çıkmasını bekliyorum diyerek sözlerini tamamladı.     


1

AKI-DER, Yöresel Yemekleri tanıtacak

2

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

3

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

4

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

5

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu