Ardahan tek yürek oldu, vatandaşlar depremzedeler için seferber oldu

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in depremzedeler için başlattığı yardım çağrısına vatandaşlardan büyük destek geldi.

GÜNCEL 8.02.2023 15:57:00 0
Ardahan tek yürek oldu, vatandaşlar depremzedeler için seferber oldu

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in depremzedeler için başlattığı yardım çağrısına vatandaşlardan büyük destek geldi. Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilde de etkisi şiddetli bir şekilde hissedilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarmak için Ardahan tek yürek oldu. 

Depremden etkilenen depremzedelere yardım eli uzatmak için Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, depremin ilk saatlerinde harekete geçerek yardım çağrısında bulundu. Çağrının ardından vatandaşlar büyük destek gösterdi. Tek yürek olan Ardahan halkı, depremde zarar gören vatandaşlara yardım etmek için el ele verdi. 

Depremzedelerin yardımına koşan vatandaşlar; ısıtıcı, battaniye, kışlık kıyafet gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımlarının deprem bölgesine ulaştırılması için yardım toplama alanına teslim etti. Yardım noktalarına ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlar için de harekete geçen belediye ekipleri, kapı kapı dolaşarak hayırsever vatandaşların yardımlarına aracılık etti. 

Ardahan Belediyesi Kapalı Oto Parkta toplanan; battaniye, yorgan, çorap, yağmurluk, kışlık kıyafet, eldiven, bere, atkı, ısıtma cihazı, gıda ürünleri, temizlik ürünleri vb. acil yardım malzemeleri gönüllüler tarafından özenle paketlendi. 

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, büyük bir duyarlılık örneği göstererek toplanan yardım malzemelerinin deprem bölgesine ulaştırılması için kendi imkanlarıyla 2 tır tahsis etti. Tırlardan biri Ardahan Belediyesinin toplamış olduğu yardımları, diğeri ise Ardahan Valiliği yardımlarını deprem bölgesine ulaştıracak. Belediye Başkanı Faruk Demir ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer’in de katılımıyla tıra yüklenen yardım malzemeleri AFAD koordinesinde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere uğurlandı.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler