Ardahan Rahvan At Yarışlarına ev sahipliği yapacak

Rahvan at kültürünü yaşatmak amacıyla organize edilen 9. Geleneksel Rahvan At Yarışları, 7. Doğu Anadolu Şampiyonası Ardahan'da düzenlenecek.

GÜNCEL 23.08.2023 12:04:00 0
Ardahan Rahvan At Yarışlarına ev sahipliği yapacak

Rahvan at kültürünü yaşatmak amacıyla organize edilen 9. Geleneksel Rahvan At Yarışları, 7. Doğu Anadolu Şampiyonası Ardahan'da düzenlenecek.

Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ve Ardahan Rahvan At Binicilik, Kültür ve Spor Kulübünün, ortaklaşa organize ettiği, geleneksel Rahvan At Yarışlarının 9’uncu ve 7’inci Doğu Anadolu At Yarışları Şampiyonası 03 Eylül Pazar günü Ardahan’da yapılacak. 

Ardahan Rahvan Binicilik, Kültür ve Spor Kulübü Başkanı Murat Arabul, 03 Eylül Pazar günü bölgenin kültürü olan rahvan at yarışlarını düzenlemek için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Rahvan at yarışları düzenleyecekleri için büyük mutluluk yaşadıklarını aktaran Arabul, bu kültürün yaşatılmasında, başta Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonuna, sponsorlar AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’a, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin’e, Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu’na, AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz’a ve önceki dönem Belediye Başkanı Faruk Köksoy’a teşekkür etti.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Etkinliğe herkesin davet eden Arabul, şöyle konuştu: "Türk kültüründe önemli bir yeri olan at yarışlarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rahvan at, Ardahan'ın geleneğinde yüz yıllardır devam eden bir spordur. Önemli bir potansiyel değerdir. Bu spor ata sporumuzdur. Aynı zamanda bu kadim coğrafyanın, Orta Doğu'nun, Anadolu'nun, Kafkasya'nın çok önemli bir spor dalıdır. Dört kıtada at koşturmuş bir milletin evlatlarıyız. At kültürü bizim için kutsal. Dolayısıyla bu etkinliği önemsiyoruz. Buna sadece bir yarış gözü ile bakmamak lazım. Bu etkinlik aynı zamanda bizim ata kültürümüze sahip çıkmamızın göstergesi. Bize düşen, benzeri etkinliklerle kültürümüzü her zaman yaşatmaktır. Etkinlikte, Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İthal A, İthal B ve ikili tay kategorilerinde ödüllü yarışlarımız olacak. Etkinliğin düzenlenmesinde sponsor olan AK Parti Ardahan Milletvekilimiz Kaan Koç’a, Göle Belediye Başkanımız İlhan Gültekin’e, Çıldır Belediye Başkanımız K. Yakup Azizoğlu’na, AK Parti İl Başkanımız Ersin Yılmaz’a ve önceki dönem Belediye Başkanımız Faruk Köksoy’a teşekkür ederim. Yarışmaların güzel bir ortamda ve spor centilmenliğine yakışacak şekilde geçmesini temenni ediyor, etkinliğimize tüm Ardahan halkını davet ediyorum" diye konuştu.

Arabul, etkinliğin Pazar günü saat 10.00’da Sulakyurt Köyü yolu üzeri Ardahan Rahvan At Yarış Sahası'nda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak