Ardahan Kültür Merkezi’ne kavuşuyor

İnşaat çalışmaları yeniden başladı

GÜNCEL 10.05.2023 12:26:00 0
Ardahan Kültür Merkezi’ne kavuşuyor

Vali Hüseyin Öner, inşaat çalışmaları yüzde 40 seviyesine ulaştıktan sonra müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yaklaşık üç yıldır ara verilen ve 2022 yılının Ekim ayında yeniden ihalesi yapılarak 2023 Nisan ayında inşaat çalışmaları yeniden başlayan Kültür Merkezi İnşaatında incelemede bulundu.

28. 02. 2017’de ihale edilen ve  % 40 tamamlanan Kültür Merkezi inşaatı, yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle ihalesi iptal edilerek durdurulmuştu. Yaklaşık 3 yıl inşaatı durdurulan Kültür Merkezi işi için Valiliğimizin girişimleri sonucu 31 Ekim 2022 tarihinde kalan %60’lık kısmı için yeniden ihaleye çıkılarak yapım süreci yeniden başlatıldı.

Vali Hüseyin Öner, beraberinde Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Uğur Dede, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Turan Yıldız ve diğer yetkililerle birlikte çalışmaları başlayan inşaatta incelemede bulundu.

Kültür Merkezini, 2024 yılının Temmuz ayında inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra hizmete almayı hedeflediklerini belirten Vali Öner şunları söyledi:

 “İnşaat çalışmaları yeniden ihale edilerek başladı. Bugün çalışmaları yerinde inceledik. İçerisinde 520 koltuklu çok amaçlı büyük salon, 60 koltuklu konferans salonu, sergi salonu, sinema salonu, kütüphane, kafeterya, fuaye alanı ve idari ofisler olacak şekilde planlanan Kültür Merkezimiz, konferans, gösteri vb. etkinliklerin yapılabileceği bir mekan olarak, ilimiz için oldukça önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. İnşaat çalışmaları 2024 yılının Temmuz ayında tamamlandıktan sonra inşallah hizmete alacağız.”


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak