ARDAHAN HEYETİ BAKANLARLA GÖRÜŞTÜ

Ardahan heyeti, 3 bakanla ile bir araya gelerek kentin sorunlarını konuştular ve taleplerini sundular.

GÜNCEL 3.12.2021 12:24:00 0
ARDAHAN HEYETİ BAKANLARLA GÖRÜŞTÜ

ŞENOL KİRMAN

Ardahan heyeti,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Görüşmelerde Ardahan’ın ihtiyacı olan yatırımlar konusunda destek istendi.

Ardahan'da süren ve ihtiyaç duyulan yatırımlar konusunda destek istemek için Ankara'ya giden Ak Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç ve beraberindekiler 3 bakanla görüştü.

İl olarak İl Başkanı Kaan Koç, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette, Ardahan organize sanayii bölgesini farklı değerlendirilerek, yeni organize sanayii bölgesi belirlenmesi, Küçük sanayi sitelerinin ihtiyaçları, DAP destekli meraların ıslahı, yayla yolları ve yetiştiriciler için desteklemeler ile ilgili talepleri bakana ilettiler.

Ardından, İl Başkanı Kaan Koç, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ve Vali Hüseyin Öner, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette de, Doğu Ekspres Treni’nin son durağının Ardahan olması ilgili taleplerini sundular.

Son olarak AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Vali Hüseyin Öner, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve Köprülü Belediye Başkanı Yücel Akkoç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret ettiler.

Bakan Ersoy’u ziyarette, Hasan Sabri Paşa Kışlasının şehrimize millet bahçesi olarak kazandırılması, Sulakyurt Köyü kanalizasyon çalışmalarının başlaması, İl Özel İdaresine Belediyeler Birliğince ilçelerin kullanımı için 3 adet sımitreyler dorse hibesi, Çıldır, Posof, Göle, Köprülü Belediyelerine ciddi miktarda hibe ödenek sağlanması, Göle Millet Bahçesi yapımı için ödenek sağlanması konusunda taleplerini sundular

Ak Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç görüşmelerin çok verimli geçtiğini dile getirerek, "Ziyaretlerimizde ilimizle ilgili bakanlarımıza bilgi verdik.  İldeki acil ihtiyaçları kendilerine aktardık. Kendileri ise bakanlıkları vasıtası ile  Ardahan gereken yardımları yapacaklarını dile getirdiler. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hükümetimize ve Sayın Bakanlarımıza Ardahan’ımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.


1

Üniversite öğrencilerinin sorunları masaya yatırıldı

2

Ardahan'da şehit Anneleri yalnız bırakılmadı

3

Serhat Ardahanspor başkanından Vali Çiçek’e ziyaret

4

Şoförler Odası Başkanı Özer, zam dedikodularına ilişkin konuştu

5

Kafkas Arı Konağı dikkat çekmeye devam ediyor