ARDAHAN GÜÇLÜ BİR STK’YA KAVUŞTU

Ardahan’da Kafkasya Veteriner Hekimler Birliği Derneği kuruldu.

GÜNCEL 16.04.2024 13:03:00 0
ARDAHAN GÜÇLÜ BİR STK’YA KAVUŞTU

Ardahan’da Kafkasya Veteriner Hekimler Birliği Derneği kuruldu. 

Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemalettin Ayvazoğlu başkanlığında ve Uluslararası birçok akademisyen tarafından kurulan “Kafkasya Veteriner Hekimler Birliği Derneği” Ardahan’ın ev sahipliğinde faaliyetlerine başladı.

Dernekten yapılan açıklamada; Derneğin, Kafkasya (Türkiye, İran, Rusya Federasyonu, Kabardin-Balkar, Kuzey Osetya, Çeçenistan, İnguşetya, Dağıstan, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan ile Abhazya, Acaristan, Dağlık Karabağ, Nahcivan, Güney Osetya) bölgesinde görev yapan Veteriner Hekimleri ile bölgede ortaya çıkan sorunların (hayvan hastalıkları, aşı üretimi, ilaç üretimi vb.) gündeme getirilmesi kapsamında araştırmalar ve akademik çalışmalar yaparak ilgili Kamu/Özel ve Tüzel kişi/kuruluşlara destek vermek, yapılabileceklerle ilgili öneriler sunmak ve önlemler alınmasını sağlamak, ulusal ve uluslararası veteriner hekim ve kuruluşlarıyla bilgi alış verişi yapmak, tecrübe ve deneyimlerini karşılıklı olarak aktarmak amacı ile kurulduğu bildirildi.

Derneğin kurucu başkanı Doç. Dr. Cemalettin Ayvazoğlu ile yapılan görüşmede, Kafkasya Veteriner Hekimler Derneği olarak “Kafkasya of Health Sciences” adında akademik bir dergiyi de yayın hayatına geçirdiklerini ve www.kafkasyajournal.com web sitesinden Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği ve Veteriner Hekimliği alanlarında yapılan güncel çalışmaların yayınlanacağı da ifade edildi.

Gazetemiz adına; Doç. Dr. Cemalettin Ayvazoğlu ve ekibine başarılar dileriz.

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!