Ardahan göç veren değil, göç alan il olacaktır…

Canip Kara, Ardahan’ın 93 binlerde bulunan nüfusunun her yıl göç vererek daha da azalması büyük sonuçlar doğurabilir. Örnek olarak 2 milletvekilliğinden 1 milletvekili çıkartıp. Hatta il vasfımızı kaybederiz.

GÜNCEL 23.03.2023 17:02:00 1
Ardahan göç veren değil, göç alan il olacaktır…

CHP Ankara il Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı ve birçok STK’da yöneticilik yapan iş insanı Canip Kara’nın CHP’den Ardahan Milletvekili aday adaylığı kamuoyunda olumlu karşılandı.

14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlere doğru yaklaştıkça siyaset arenası da ısınıyor. Seçimde iktidara gelmek isteyen CHP’nin Ardahan cephesinde önemli birçok isimler başvuruda bulundu. CHP’de aday adaylık başvuruları sona ererken 27 isim başvuruda bulundu. Ardahanlı iş insanı Canip Kara’da aday adaylığını açıklayan isimler arasında yer aldı.  

Ardahan’ın önde gelen isimlerinden iş insanı milletvekili aday adayı Canip Kara; “26 yaşından itibaren siyasetin içindeyim. Önümüzdeki seçimlerde, bu iktidarın değişmesi için, partimiz, Genel Başkanımız bize bir görev verirse, Serhat şehri Ardahan’ımızın göç veren bir il değil, tersine göç alan şehri durumuna gelecektir. 93 binlerde bulunan nüfusunun her yıl göç vererek daha da küçüleceği bilinmekte olup, 90 bin nüfusun altına düştüğümüzde 2 vekillikten 1 milletvekili çıkartan bir il olabiliriz. Hatta il vasfımızı kaybederiz. O nedenle büyük yatırımların biran önce ilimize yapılması lazım çünkü göçü tersine çevirmemiz gerekiyor. Ben eğer milletvekili seçilirsem sorunları bildiğim kadar çözümlere de hakim bir kişiyim. Türkiye’nin birleştirici gücü genel başkanımız 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yolumuz 2012 yılında CHP Ankara il disiplin kurulunda görev almamla başladı. Bu uzun süreçte hep yanında olarak uyguladığı sabırlı, doğru politikalar sonucunda geldiğimiz nokta bellidir. Önümüzdeki seçimde genel başkanımızı cumhurbaşkanı seçme sürecinde, serhat şehrimiz Ardahan’dan milletvekili aday adayı olarak bütün gayretimle katkı sunacağız ve başaracağız. Diğer aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Geliyor gelmekte olan.” dedi.

Canip Kara, "Ramazan ayı içerisinde olmamızdan dolayı başta Ardahan halkımız olmak üzere tüm Müslüman âleminin Ramazan ayının sağlık ve huzurla geçirmesini diliyorum” ifadesini kullandı.


Reis mermer
25.03.2023 11:03:05
Sayin Kara I fade ettiginiz gobi is dunyasinda bulunan bir sahsiyetsiniz.neden Ardahanda bir subeniz yok.Ardahani 1990 Yolanda biz Ardahanlilar dava acarak muktesebat hakkimizi geri aldik.merak buyurmayin IL hakkimizi biz burdayiz kimes geri alana.ARDAHAN ANKARA FOTERINI DEGIL ARDAHAN SAPKASINI VEKIL SECECEK.

1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı