ARDAHAN DEVA’DAN ATİB’E ZİYARET

DEVA Partisinden Ardahan Ticaret Birliği Derneği'ne ziyaret.

GÜNCEL 12.07.2022 10:55:00 0
ARDAHAN DEVA’DAN ATİB’E ZİYARET

HABER: ŞENOL KİRMAN

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz beraberinde Merkez İlçe Başkanı Aşkın Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ardahan Ticaret Birliği Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette Ardahan Ticaret Birliği Derneği'nin geçtiğimiz günlerde Gürcistan’ın Ahıska kentinde gerçekleştirilen işadamları toplantısı ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Gürcistan ziyaretiyle ilgili bilgiler veren Ardahan Ticaret Birliği Derneği Başkanı (ATİB) Ercan Tırpancı; “Türk- Gürcü iş adamları toplantımız samimi bir ortamda gerçekleşti. Gürcü yetkilileri iki komşu şehir iş insanlarının bir araya gelmesinden çok memnun olduklarını belirttiler. Bu konuda bugüne kadar gözle görünür ciddi bir yaklaşımın olmamasının bölgemiz ticareti, sosyal ve kültürel anlamdaki faaliyetleri içinde ciddi bir eksiklik olduğunu, bu eksikliğin giderilmesi için faaliyet gösteren Ardahan Ticaret Birliği Derneğimize teşekkür ettiler” dedi.

Toplantıda Gürcü işadamlarının Türkiye ile ticaret yapmasının önemine vurgu yapıldığını aktaran Tırpancı şunları söyledi; “Karşılıklı ticaretin bölgemize olan katkıları ve ticaretin gerçekleşmesi aşamasındaki sorunların giderilmesi için diyaloğun kalıcı bir şekilde şehirlerin gerçek sahipleri olan tüccarların açık tutması gerektiği bu anlamda ortak bir platform kurulması, heyetlerin bu görüşmelerinin belli aralıklarla yapılmasını, bir sonraki toplantının Ardahan’da yapılması ve istek ve şikayetler not alınarak ilgili mercilere ulaştırılması kararı alındı. Gürcü işadamlarının satmış oldukları birçok ürünün Türk menşeli olduğunu Türk sanayisinin çok güçlü olduğunu belirtmeleri bizler için çok büyük bir gururdur. Ürünlerimizin Ahıska bölgesine gidinceye kadar 3-4 el değiştirdiğini bu durumun aslında Ardahanlı işadamları için büyük bir fırsat olduğunu ürünlerimizi birinci elden direk olarak satışının çok büyük bir rahatlıkla yakın mesafeden yapabileceğini görmüş olduk. Ayrıca görüşmeler esnasında iş adamlarımızın her birinin kendi sektörleri ile ilgili bilgi ve tecrübeleri bizleri onurlandırmış. Gürcü işadamı ve yetkilileri nezdinde gözle görülür güven ve ticari hakimiyet kazanmıştır” diye konuştu.

DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz ise, “Demokrasimizin olmazsa olmazı olarak gördüğümüz sivil toplum kuruluşları ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bugün Ardahan'ımız için güzel işler yapma gayreti ile yola çıkan ve kurulduğu günden itibaren kamuoyunun yaptığı çalışmalarla desteğini alan Ardahan Ticaret İş adamları Birliğini ziyaret ettik. Farklı sektörlerde hizmet veren birbirinden kıymetli iş insanlarımızın memleketinin menfaatleri için bir arada yaptığı çalışmaları görmekten mutluluk duyduk. Eylem planlarımızı kendileri ile paylaştık yerel ve genel siyaset hakkından istişarelerde bulunduk. Ev sahipliği için ATİB Başkanı Ercan Tırpancı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

DEVA Partisinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren ATİB Başkanı Ercan Tırpancı ve yönetim kurulu üyeleri parti yetkilileri ile ziyaret sonrası fotoğraf çektirdi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!