ARDAHAN BELEDİYESİNDEN 18. MADDE İMAR UYGULAMASI AÇIKLAMASI

Ardahan Belediyesinden yapılan açıklamada, 18. Madde İmar Uygulamasının hukuki davalar sebebiyle çözüme kavuşamadığı bildirildi.

GÜNCEL 4.12.2023 17:18:00 0
ARDAHAN BELEDİYESİNDEN 18. MADDE İMAR UYGULAMASI AÇIKLAMASI

Ardahan Belediyesinden yapılan açıklamada, 18. Madde İmar Uygulamasının hukuki davalar sebebiyle çözüme kavuşamadığı bildirildi.

Karagöl Mahallesinden gelen bir gurup vatandaş 18. Madde İle ilgili mağduriyetlerini Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’e iletti. 

Konuyla ilgili Ardahan Belediyesinden yapılan açıklamada; “Ardahan Merkez Karagöl Mahallesi’nde İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulaması sorunu, belediyemizin tüm uğraş ve maddi harca malalara rağmen Milli Emlak Müdürlüğü’nün açtığı davalarının sonuçlanmaması sebebiyle çözüme kavuşamıyor. 

Karagöl Mahallesinde yapılmakta olan ve 2013 yılından bugüne kadar sonuçlanamayan 18. Madde Uygulaması sorunu,  belediyemizin tüm uğraşları ve hukuki harcamalarına rağmen Milli Emlak ile yaşanan dava süreci sebebiyle çözüme kavuşamadı.

Ardahan Belediyemiz, son 2 yıldır askı sürecinde yaklaşık 700 dilekçe almış ve hepsi değerlendirilerek %90’ı olumlu sonuçlanmış, söz konusu uygulamaya ait bütün süreç tamamlanarak yeni tapuların çıkma aşamasında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 30’a yakın dava açılmıştır. Vatandaşların tüm mağduriyetleri giderilecekken açılan bu davalar, yapılaşma izinleri olan vatandaşların tamamını tekrar çıkmaza sürüklemiştir. 

Milli Emlak Müdürlüğünün açtığı bu davalar sebebiyle yapılaşmaya dair izinler iptal edileceği, inşaatların durdurulacağı ve mağduriyetlerin her geçen gün artacağının görülmesi üzerine belediyemiz hukuki sürece tüm imkanları ile dahil olmuş, hukuki süreci vatandaşlarımız lehinde yakından takip etmekle beraber ilgili kurumlarla işbirliği halinde sorunu çözmek için çalışmaktadır” denildi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak