Ardahan Vakfı, Anıtkabir´de Atatürk´ün Mozolesine Çelenk bıraktı

Ardahan Vakfı, Ardahan´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Anıtkabir de Devlet töreni ile Atatürk´ün Mozolesine Çelenk bıraktı.

GÜNCEL 25.02.2021 16:39:36 0
Ardahan Vakfı, Anıtkabir´de Atatürk´ün Mozolesine Çelenk bıraktı

Ardahan Vakfı, Ardahan´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Anıtkabir de Devlet töreni ile Atatürk´ün Mozolesine Çelenk bıraktı. 

Merkezi İstanbul Başakşehir´de bulunan Ardahan Vakfı, 23 Şubat 1921 -2021 Ardahan´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Anıtkabir de Devlet töreni ile Atatürk´ün Mozolesine Çelenk Bıraktı. Ardahan Vakfı yöneticileri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Mezarlığını ´da ziyaret ederek Cumhuriyetimizin kurucu kadroları komutanları, Kazım Karabekir ve Halit Paşamızın mezarları ziyaret ettiler.

Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü, Ardahan´ın düşman işgalinden kurtuluşunu Ardahanlılar bütün yurda büyük bir coşku kutlamışlardır. Ardahan´ın en büyük STK´sı olarak bilinen Ardahan Vakfı yönetim kurulu ?da Anıtkabir de tören yaparak ve Atatürk´ün mozolesine çelenk bırakmıştır. Törene, Ardahan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Celil Ünlü ile birlikte Yönetim Kurulu başkan yardımcıları ve Yönetim Kurul üyeleri Âdem Düz, Burhan Yıldırım, Resul Aktürk, Aslan Murat Şenel, Burhan Aktaş ve Evren Öztürk katılmışlardır. Bugünün anlam ve önemini belirtmek maksadı ile Ardahan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celil Ünlü bir basın açıklaması yaptı.

Bugün Ardahan´ın düşman işgalinden kurtuluşunun tam 100. Yılı olması sebebiyle, öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ebedi mekânı olan Anıtkabir Ziyaret edilmiş, sonrasında ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Mezarlığını ziyaret edilerek, gerek Kurtuluş Savaşında mücadele etmiş komutanlarımızı ve gerekse Devlet Büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmiştir. Bundan tam yüz yıl önce bugün 23 Şubat 1921 tarihinde Ardahan´ı düşman işgalinden kurtarmak için Şarkın Fatihi Kazım Karabekir Paşamız ve Halit Paşamız düşman üzerine yürümüş ve çetin bir çatışmalardan sonra Kafkaslar diyarı, Anadolu´nun kilidi Serhat İlimiz Ardahan´ı Vatan topraklarına geri katmışlardır.
Ey bu Vatan için gözünü kırpmadan Şehit olan Komutanlarımız ve Mehmetçiklerimiz tarih sizleri altın harflerle yazmıştır. Vatanımızı milli ve manevi değerlerimizi korumak için sergilediğiniz fedakârlık ve kahramanlıklar, bizleri her daima onurlandırmıştır. Sizlerden devraldığımız bu kutsal emanete sahip çıkmak ve bu emaneti gelecek nesillere miras bırakmak, tarih huzurunda boynumuzun borcudur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Komutanımız; Ardahan´ı Vatan Topraklarına katan silah arkadaşlarınızı, Kazım Karabekir Paşamızı, Halit Paşamızı ve Anadolu´yu bize vatan kılan şehitlerimize sonsuz minnettarlığımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz, ruhlarınız şad olsun. 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak