Ardahan Üniversitesinde Ciddi Düşüş!

Ardahan Üniversitesi bu yıl boş kalan öğrenci yerleştirme kontenjanında geçen yıla oranla ciddi bir düşüş yaşayarak beklentilerin çok altında kaldı.

EĞİTİM 6.09.2021 13:01:02 0
Ardahan Üniversitesinde Ciddi Düşüş!

2021 Yılı ÖSYS Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Ardahan Üniversitesi boş kalan bölümler ile ülke gündeminde ki yerini aldı. 2020 yılında kontenjanlara Yüzde 91 oranında öğrenci yerleştiren Ardahan Üniversitesi bu yıl yüzde 65´te kaldı. Öğrencilerin tercih sırlamasında yer bulamayan Ardahan Üniversitesi´nde ki bu başarısızlık ise hem ülke gündeminde hemde yerel gündemde büyük ses getirdi.

BİRÇOK BÖLÜMDE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME ORANI %10´UN ALTINDA KALDI

2021 Yılı ÖSYS Yerleştirme sonuçlarına göre Ardahan Üniversitesinin Felsefe bölümünü tercih eden hiçbir öğrenci olmadı. Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatı bölümüne ise sadece bir öğrenci yerleştirildi. Ülke genelinde en çok öğrenci yerleştirilen bölümlerin başında gelen Türk Dili Ve Edebiyatı bölümünde ise 72 kişilik kontenjana sadece 6 öğrenci yerleştirildi. Tarih, Sosyoloji, Sanat Tarihi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi gibi bölümler de de durum çok farklı olmadı ve yerleşen öğrenci yüzdesi bu bölümlerde %10´u bile bulmadı.

GÖZLER ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE ÇEVRİLDİ

Yerleşen öğrenci yüzdesi %65´te kalan Ardahan Üniversitesi geçen yılı adeta mumla ararken bu sonuçların ardından Üniversite yönetiminin nasıl bir açıklama yapacağı da merak konusu oldu. Daha önce ismi ?Kendisini 9 farklı göreve atayan rektör? olarak ülke gündeminde yer bulan Rektör Mehmet Biber´in bu başarısızlık karşında nasıl bir tavır sergileyeceği ise özellikle bölge halkı tarafından merakla bekleniyor.


1

Göle Belediye Başkanı Budak, halk pazarında

2

Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri Başkan Yılmaz'ı ziyaret etti

3

Bağımsız Damal Belediye Başkanı CHP’ye mi geçiyor?

4

İhtiyaç Sahibi Ailelere kurban eti dağıtıldı

5

Akıl Zeka Oyunları İl Finali öğretmen evinde yapıldı