Ardahan UMDER´den ?Kafkas Arısının Tılsımı Evimin Umudu? projesi

Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele Derneği (UMDER), ?Kafkas Arısının Tılsımı Evimin Umudu? projesini hayata geçirdi.

GÜNCEL 1.06.2021 18:34:00 0
Ardahan UMDER´den ?Kafkas Arısının Tılsımı Evimin Umudu? projesi

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele Derneği (UMDER),  ?Kafkas Arısının Tılsımı Evimin Umudu? projesini hayata geçirdi.

Ardahan´da uyuşturucunun zararları ve toplumdaki etkisine vurgu yapmak ve yeni nesillerin bilinçli bir şekilde yetişmesi toplum düzeni, refahı için kurulan Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele Derneği (UMDER), genç girişimcilere yönelik sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele Derneği (UMDER) Başkanı Uğur Kaçar, ?Kafkas Arısının Tılsımı Evimin Umudu? projesi kapsamında 10 genç girişimci kadına arıcılık eğitimi verilerek, 50 kovan arı dağıtımı yapılacağını söyledi.

UMDER Başkanı Uğur Kaçar, Ardahan Medya gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada; ?Ardahan UMDER olarak Sosyolog Kenan Turan´ın katkılarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli ?Kafkas Arısının Tılsımı Evimin Umudu? projesini hayata geçirdik. Projemizde 18-29 yaş arası genç girişimci 10 kadına Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile Kafkas Arısı Gen Merkezinde arıcılık eğitimi vermeye başladık. Kursiyerlerimiz daha sonra Posof Arı Gen Merkezinde de eğitim görecekler. 10 gün sürecek kursun sonunda 5´er adet olmak üzere toplamda 50 kovan arımızı genç girişimci arkadaşlarımıza dağıtacağız. İşsizliği önleme adına güzel bir proje oldu. Gençlerimize yönelik projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz? diye konuştu.   


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler