Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezinden Önemli Etkinlik

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü´nün tasarlamış olduğu maskeler, bilgilendirme broşürler, farkındalık kurdeleleri şehir merkezinde kurulan bir stantta sosyal mesafe kuralına uyarak ha

GÜNCEL 3.04.2021 13:40:41 0
Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezinden Önemli Etkinlik

Kısa bir süre önce Ardahan esnaflarından bilişimci Suat Işıklı´nın  Rehberlik ve Araştırma Merkezinde akıl ve zeka oyunları sınıfını kurduğu ve daha sıcaklığını koruduğu bu zaman da; geçtiğimiz gün Rehberlik ve Araştırma Merkezi Okuluyla birlikte yeni bir farkındalık yaratan etkinlik gerçekleştirilerek, okulun öğrencilerinin tasarlamış olduğu maskeler, bilgilendirme broşürler, farkındalık kurdeleleri şehir merkezinde kurulan bir stantta sosyal mesafe kuralına uyarak halka dağıtıldı.

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle, yapılan etkinliğe halkın yoğun ilgi gösterdiği görülürken, etkinlik alanına gelen Vali Hüseyin Öner tarafından farkındalık gününün önemine ilişkin konuşma yaptı.

 

Birlemiş Milletler tarafından Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm üretmek için 2 Nisan gününün, Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildiğini belirten Vali Öner şunları söyledi.

 

?Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezimizin organize ettiği farkındalık standını ziyaret ettik. Otizmli çocuklarımıza ?Sizin farkınızdayız ve yanınızdayız? diyoruz. Şehrimiz Ardahan´da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde Rehberlik Araştırma Merkezi, Özel Eğitim İş Uygulama Okulumuzun 1, 2, 3. kademe eğitimleri, okullarımız bünyesinde özel eğitim sınıflarımızla ve ayrıca il merkezinde 3 ve Göle ilçemizde 1 adet olmak üzere 4 adet Özel Rehabilitasyon Özel Eğitim Okulumuzla, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Otizm Spektrum Bozukluğu Birimi ve sağlık kuruluşlarımızın sunduğu hizmetlerle otizmli çocuklarımızın, bireylerimizin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Sergimiz, standımız kamuoyu nezdinde duyarlılık oluşturacaktır. Bu sergi ve standın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.?

 

Vali, İl Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü etkinlik alanına gelen vatandaşlara maske dağıtarak; bilgilendirmelerde bulundular. 

Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yıldız Dede ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Buse Berke otizmli bir öğrenci ve arkadaşıyla birlikte ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut´u, Özel Eğitim Şube Müdürü Tamer Avşar´ı makamında ziyaret etti.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yıldız Dede ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Buse Berke öğrencilerle birlikte Vali Hüseyin Öner´i makamında ziyaret ettiler.

Vali Hüseyin Öner´e hazırlanan maske paketleri ve bilgilendirme afişleri takdim edildi. Vali Hüseyin Öner makamında ağırladığı öğrencilere hediyelerini verdi. Ardından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü´nün tasarlamış olduğu maskeler, bilgilendirme broşürler, farkındalık kurdeleleri şehir merkezinde kurulan bir stantta sosyal mesafe kuralına uyarak halka dağıttılar.

/resimler/2021-4/3/1346004239173.jpg

/resimler/2021-4/3/1346253614878.jpg

/resimler/2021-4/3/1346483302381.jpg

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak