ARDAHAN İŞÇİLER İÇİN ´TEK YÜREK´ OLDU

Ardahan İl Özel İdaresinde çalışan 57 işçinin işten çıkarılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

7.12.2020 16:31:20 0
ARDAHAN İŞÇİLER İÇİN ´TEK YÜREK´ OLDU

Ardahan İl Özel İdaresinde çalışan 57 işçinin işten çıkarılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Ardahan´da tüm siyasi partiler, işten çıkarılan işçiler için birleşerek destek açıklamalarında bulundular.

Ardahan İl Özel İdaresinde 4 yıla yakındır çalışan 57 işçinin çıkarılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunup, Ardahan´daki tüm siyasi partilerden destek geldiği görüldü.

Pandemi döneminde işten çıkartılan, 57 işçi için Ardahan´da bulunan partililer birleşti. Ardahan İl Özel İdaresinde 4 yıldır görev yaparken kış günü işlerinden olan Ardahan İl Özel İdare çalışanları için İktidar partisi de olmak üzere, CHP, HDP, DEVA, GELECEK Partisi birer basın açıklaması ile yanlarında olduğunu belirtip, sürecin takipçisi olacaklarını ve elimizden gelen bir durum söz konusu olduğunda; Her türlü yardımı esirgemiyeceklerini ifade ederek; İşçi kardeşlerimizin yanındayız dediler.

Öte yandan il genel meclis üyeleri de destek açıklamasında bulundular. 

Milli Egemenlik kent parkında yapılan basın açıklamasına; Ardahanlıların ve esnaf kesiminin de geri alınması için yoğun destek verdikleri görüldü

Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Karabulutlu: "Bu devlet 6 milyon Suriyeliyi çalıştırıyor da 57 işçimizi mi çalıştıramıyor"

Ardahan´da sivil toplum kuruluşları ile birlikte Yol İş Sendikası üyeleri bir araya gelerek Özel İdarede çalışan 57 taşeron işçinin işten çıkarılmasına tepki gösterdiler. 

Ardahan´da Kaptanpaşa Mahallesi´ndeki Milli Egemenlik Parkı´nda toplanan grup adına konuşan Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Karabulutlu, "Kış günü 57 işçinin sokağa atılarak aileleri ile birlikte mağdur edilmesi doğru değildir. Bu pandemi döneminde ağır kış şartlarının yaşandığı Ardahan´da 57 işçimiz kış günü sokağa atılarak aileleri ile birlikte perişan edilmişlerdir. Ardahan´da iklim şartları çok ağır ve uzun kış aylarının yaşandığı kentte iş yok, aş yok, fabrika yok. Bu soğuk kış günlerinde bu aileler nasıl geçinecek, vicdanlarınız rahat mı? Yıllarca taşeron işçisi olarak asgari ücrete mahkum edilen emekçiler ne iş verildiyse onu yaptılar. Ama mükâfatları kapının önüne konulmak oldu. Bir yanlışlık var idiyse 3-4 yıldır neden çalıştırıyordunuz. Pandemi sürecinde işten çıkarma yasağı getirilmesine rağmen 57 işçi işten çıkartıldı. Bu devlet 6 milyon Suriyeliyi çalıştırıyor da 57 işçimizi mi çalıştıramıyor" dedi.

Karabulutlu, şöyle devam etti:

"Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı genelgesinde hiçbir işçi işten çıkartılmaz denilmekte ve işten çıkartılmalar yasaklanmıştır. Buradan Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız ve Valimize sesleniyorum? Devletimiz çok büyüktür, 57 işçiyi çalıştırmakla yıkılmaz. 6 milyon Suriyeliyi çalıştıran ülkemiz yıkılmadı da 57 işçiyle mi yıkılacak. İşçilerimiz yaz-kış demeden çalışan emektar işçilerimizdir ve onları yok sayamayız. İşsizliğe çare bulmak yerine yeni işçiler eklenmekte. Bizler işçi sınıfı olarak devletimizin ve milletimizin emrindeyiz. Türkiye YOL-İŞ Sendikası olarak arkadaşlarımızın daha fazla mağdur edilmeden görevlerine iade edilmelerini bekliyoruz. Aksi takdirde sendika olarak yasal süreci başlatacağız"dedi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!