Ardahan´da kar hazırlıksız yakaladı

Ardahan´da dün gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

2.11.2019 11:38:32 0
Ardahan´da kar hazırlıksız yakaladı

Ardahan´da dün gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. 
Kent merkezinde de etkili olan kar yağışı özellikle köylerde çiftçileri hazırlıksız yakaladı. 
Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesinin ardından kar bastırdığını dile getiren vatandaşlar, ?Bu sene kar erken geldi. Erken gelen kış çetin geçer? diye konuştular. 
Kar yağışı Ardahan´ın çevre ilçe ve illerle olan ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi. 
Ardahan merkeze bağlı Çataldere köyünde etkili olan kar yağışı ve tipi çiftçileri de zor durumda bıraktı. Güne karla uyanan köylüler devam eden işlerini toparlamayınca büyük şok yaşadılar. 

Cumartesi günü için, hissedilir derecede soğuk hava değerlendirmesi yapan Meteoroloji, yapmış olduğu son değerlendirmelerde, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtti. Meteoroloji, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin öğle saatlerine kadar aralıklı, yağışlı geçeceği, gece saatleri ile yarın sabah saatlerinde, Doğu Anadolu bölgesi genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklenildiğini açıkladı. 

Hava sıcaklıkları 4 ila 7 derece düşecek 

Hava sıcaklıklarının da 4 ila 7 derece azalacağının belirtildiği açıklamada, Güneyli yönlerden zaman zaman orta kuvvette rüzgar esmesi beklenildiği bildirildi. Son olarak, Erzurum, Kars ve Ardahan´da sıcaklık -2 olarak ölçüldü. 

Meteoroloji 12´inci Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın sabah saatlerinde az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu geçeceği açıklanmıştı. 


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR