Ardahan geleceğe koşuyor Robotik kodlama eğitimi başladı

Ardahan geleceğe koşuyor Robotik kodlama eğitimi başladı

22.09.2020 11:54:01 0
Ardahan geleceğe koşuyor Robotik kodlama eğitimi başladı

Haber: Bedrettin Şuay

Serhat Kalkınma Ajansı, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu ve Elazığ Üniversitesinde görevli Doç.Dr. Zülfü Genç´in eğitim görevlisi olarak katıldığı ´´Ardahan Geleceğe Koşuyor´´ projesi kapsamında gerçekleşen Robotik Kodlama Eğitimi başladı. İl genelindeki 26 Bilişim Teknoloji Öğretmeninin katılacağı eğitim Cuma günü sonuna kadar devam edecek.

Doç.Dr. Zülfü Genç yaptığı açıklamada Robotik Kodlama Eğitimi, Robotik, makine ve kontrol sistemleriyle, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan ortak bir çalışma alanıdır. Makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, kontrol, otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi farklı mühendislik disiplinleri bir arada robotik alanında toplanmaktadır. Dedi.

Robotik Sistemler Robot, sensörler ile çevresini algılayabilen, algıladıklarını hızlı bir şekilde yorumlayabilen ve yorumlama sonucunda karar verebilen, verdiği kararı çıkış sinyali ile üreten bir aygıt olduğunu söyleyen Doç.Dr. Zülfü Genç, Kodlama,bilinen diğer adı ile programlama, kelime anlamı ile belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülmüş işlemlerin tamamını kapsar. Programlama sonucunda bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerine işlem yaptırabilmek için yazılan komutlar dizisinin tamamına veya bir kısmına kod adı verilir. Dedi.

Robotik Kodlama Eğitimi Nedir?

Doç.Dr. Zülfü Genç, Robotik kodlama eğitimi, bilgisayar, yazılım, makine ve kontrol birimleriyle uzay bilimlerini de içine alan ortak bir çalışma alanını kapsar. Pek çok mühendislik disiplininin bir araya gelmesi ile birlikte ortaya çıkan bu alanda belirli koşullara göre kodların çalışabilmesi, mekanizmaların tasarlanması, kontrol işleminin yapılabilmesi ve elektronik donanımların gerekli mekanizmalara eklenmesi yer alır. Aynı zamanda dijital ortamdaki kontrollerin sağlanabilmesi de robotik kodlama eğitimi içerisinde yer almaktadır. Dedi. Robotik kodlama, dünyada hızlı bir şekilde gelişmekte olan robotik bilimi, robotik kodlama eğitimine duyulan ihtiyacı da artırmaktadır. Diyen Genç, bu ihtiyaçlar doğrultusunda günümüzde robotik bilimi genç yaşlardan itibaren kişilerin alabilecekleri eğitimler arasına girmiştir. Eğitim süreci, genç nesillerin kendilerini robotik bilimi ve kodlama alanında geliştirmesinin yanında aynı zamanda bilim ve teknoloji alanına da yönlendirebilecek etkiye sahiptir. Bu alanlarda yapılacak çalışmalardan daha fazla keyif alınması ve sizlerin motivasyonu yüksek bir şekilde bu alanda çalışma yapmanız eğitimin temel amaçları arasında yer almaktadır. Açıklamasında bulundu.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti