ARDAHAN DEVA´DAN GAZETEMİZE ZİYARET

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Aşkın Yıldız, Teşkilat Başkanı Özkan Karakaya, İl Kadın Kolları Başkanı Gamze Avşar ve İl Bilgi ve İletişim Sistemleri Başkan Yardımcısı Fesih Sürücü, 21 Ekim Dünya G

22.10.2020 11:51:28 0
ARDAHAN DEVA´DAN GAZETEMİZE ZİYARET

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Aşkın Yıldız, Teşkilat Başkanı Özkan Karakaya, İl Kadın Kolları Başkanı Gamze Avşar ve İl Bilgi ve İletişim Sistemleri Başkan Yardımcısı Fesih Sürücü, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemizi ziyaret ettiler.

Demokrasi ve Atılım Partisi Heyeti, tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla, bu işe emek ve gönül veren basın mensuplarının ?21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü´nü kutlarken, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar dilediler.

Gazetemizde yeni yönetim ve isim değişikliği nedeniyle hayırlı olmasını da dileyen Başkan Candar Yılmaz ve ekibi, basının üzerindeki baskılara son verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, özellikle yerel basının güçlendirilmesi için Deva iktidarında doğrudan temin, 21 F ve 21 B gibi saçma sapan yöntemleri sonlandıracaklarını söylediler.

Tüm dünyada gazetecilerin özgür olması gerektiğini açıklayan Deva Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, ?Basın özgürlüğü, demokrasinin temel taşlarından ve güvencelerinden birini oluşturur, özgür ve çoğulcu bir kamuoyunun oluşumunu sağlar. Bu özgürlüğün doğrudan ya da dolaylı olarak kısıtlanması, insan haklarına dayalı demokratik hukuk devleti ilkesine aykırılık teşkil eder. Basın, kamunun "gözetleyicisi" olarak farklı kaynaklardan bilgi ve düşünceleri yayarak demokratik toplumun vazgeçilmez unsurları olan şeffaflık ve hesap verilebilirliğin sağlanmasına da katkıda bulunur? dedi.

Özgür basın, kamu siyasetine ilişkin konularda kamuoyunun bilgilenmesine ve tartışmalara katılmasına zemin hazırlayarak, siyasi karar alma süreçlerini katılımcı ve çoğulcu bir niteliğe kavuşturacağını belirten Başkan Yılmaz, ?bu suretle basın, siyasi iktidarların halk tarafından denetlenmesine ve gözetlenmesine aracılık ederek, demokratik toplum düzeni açısından hayati bir işlevi yerine getirir. Halkımızın doğru ve güvenilir şekilde bilgilendirilmesine, eleştirilerden ve farklı görüşlerden haberdar olmasına hizmet etmesi gereken medya çeşitli sindirme, müdahale ve baskılar nedeniyle görevini özgürce yerine getirememektedir. Bugün medya kuruluşlarının önemli bir kısmı siyasetin etkisine girmiş ve belli bir siyasi söylemin propaganda aracı haline dönüşmüş, toplumun iktidarı denetleme imkanı ortadan kaldırılmıştır. Sosyal medya, yurttaşlarımızın fikir ve eleştirilerini özgürce paylaşabilecekleri bir ortam olmaktan çıkmış, bilgiye erişimin giderek zorlaştığı bir mecra olmaya başlamıştır. Parti olarak, basın özgürlüğünün, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir devlet için ne denli yaşamsal bir değere sahip olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle, basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağımızı taahhüt ediyoruz. Basının kendinden beklenen işlevi hakkıyla yerine getirebilmesi için gerekli olan her türlü tedbiri alma konusundaki kararlığımız tamdır? ifadesini kullandı.

Basının görevini bağımsız bir şekilde ve kaygı duymaksızın yerine getirdiği, güvenli, çoğulcu ve elverişli bir ortam oluşturacağız diyen Deva Merkez İlçe Başkanı Aşkın Yıldız ise, İnternet mevzuatının uluslararası standartlara uygun, bilgiye erişimi ve ifade özgürlüğünü kısıtlamayacak biçimde uygulanmasını sağlamak için gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Başkan Yıldız: ?Basın Meslek Kuruluşlarının editoryal bağımsızlığın oluşturulmasına yönelik çalışmalarına destek vereceğiz. Basın etik kurallarının uygulanması ve özdenetim mekanizmalarının çalıştırılmasında ilgili sivil toplum kuruluşlarına her türlü desteği vereceğiz. Basın kartı verilmesi konusundaki yetkiyi yeniden düzenleyerek gerek mesleğe kabulde gerekse de basın kartlarının yenilenmesinde, meslek örgütleri tarafından oluşturulacak bir kurulun etkin olmasını sağlayacağız. Keyfi akreditasyon kararlarını engelleyeceğiz. Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun mevzuatını basın özgürlüğünü genişletecek bir anlayışla yeniden tanzim edeceğiz. Kurulun oluşumunda TBMM´nin yanında sivil toplum ve meslek örgütlerinin sürece katılımını sağlayacak, kurulun bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendireceğiz. Anadolu Ajansı ve TRT´yi, halkın doğru, tarafsız ve bağımsız haber almasını sağlayacak şekilde yeniden yapılandıracağız. Basın İlan Kurumu´nun resmi ilân ve reklamları tüm basın kuruluşlarına adil ve şeffaf olarak, yerel medyayı da kapsayacak biçimde, dağıtmasını sağlayacağız. Yerel radyo, televizyon ve gazeteler ile internet yayıncılığının güçlendirilmesi için gerekli adımları atacağız. Bağımsız ve tarafsız bir yayın politikasının güçlendirilmesi için medyada tekelleşmeye karşı her türlü önlemi alacağız. Gazetecilere karşı açılan çok sayıda davanın gerekçesini oluşturan ceza mevzuatındaki hükümleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi´nin (AİHM) yerleşik içtihatları çerçevesinde basın özgürlüğünü esas alarak gözden geçireceğiz? dedi.

Gazetemiz Müdürü Barış Bilgin´de Başkan Candar Yılmaz ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


1

CHP’den alternatif 23 Nisan kutlaması

2

Ardahan'da 23 Nisan coşkusu

3

80 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verecek Sağlıklı Yaşam Polikliniği açıldı

4

Başkan Demir’den 23 Nisan mesajı

5

ARDAHAN DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK