Ardahan CHP´den 30 Ağustos´a alternatif kutlama

CHP Ardahan İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Milli egemenlik parkında alternatif kutlama yaptı.

30.08.2020 13:58:30 0
Ardahan CHP´den 30 Ağustos´a alternatif kutlama

ŞENOL KİRMAN

CHP Ardahan İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Milli egemenlik parkında alternatif kutlama yaptı.

CHP Ardahan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen alternatif törene Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Başkanı Yalçın Taştan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Dalanbay, Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Örgütleri başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

İl Başkanı Taştan, ?Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılını kutluyoruz. 30 Ağustos 1922 de zaferle sonuçlanan Dumlu Pınar başkomutanlık meydan muharebesi savaşı Türkiye halklarının yeniden var oluşudur? dedi.

30 Ağustos 1922 tarihi Türkiye Halklarını esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı top yekûn direndiği bir savaşın ve ulusal benliğinin kurtarıldığı, zafer destanın yazıldığı gün olduğuna dikkat çeken Başkan Taştan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Rahmetli araştırmacı gazeteci Uğur Mumcunun dediği gibi; ?´- Devleti devlet, orduyu ordu, halkı halk, Cumhuriyeti cumhuriyet, devrimi devrim yapan o görkemli 30 Ağustos zaferidir.

Bu gün ülkemiz üzerinde oynanan emperyalist oyunlara karşı Doğu Akdeniz´deki ve Ege denizindeki haklarımızdan vazgeçmeden bütün kararlılıkla savunacağız. Dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi sürecini dayanışarak kurallara eksiksiz uyarak yeneceğimize inancımız tamdır.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak her türlü darbeye, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa, diktatörlüğe, teröre, faşizme ve milli bayramlarımızın kısıtlanmasına, yasaklanmasına karşı olduğumuzu bir kez daha belirterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi ?´ -Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir´´ yurtta barış dünyada barış ilkeleri doğrultusunda ülkemizde demokrasinin hukukun adaletin adil yargılanmanın özgürlüğün parlamenter demokratik laik sisteminin basın özgürlüğünün kurumsallaşması için refahın 82 milyona dağıtılmasına, bu güzel Türkiye´mizde bir tek çocuğun yatağa aç girmeyeceğine anaların ağlamayacağı kadın cinayetlerin yaşanmayacağı adil bir düzeni kuruncaya kadar bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi sizlerin ve halkımızın önünde ilan ediyoruz.

Bir kez daha diyoruz ki bize bu toprakları kanları ile canları ile büyük bedeller ödeyerek vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm istiklal savaşı kahramanlarımızı ve bütün şehitlerimizi saygı ile şükran ile anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılı kutlu olsun? dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı