Ardahan CHP´den 19 Mayıs Kutlaması

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanlığı tarafından Milli Egemenlik Parkında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.

GÜNCEL 19.05.2021 13:45:51 0
Ardahan CHP´den 19 Mayıs Kutlaması

ŞENOL KİRMAN

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanlığı tarafından Milli Egemenlik Parkında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. 

Etkinliğe CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ve partililer katıldı.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Taştan, 19 Mayıs aynı zamanda yarınları aydınlatan dünya ezilen halklarının ve Türkiye halkının Emperyalist güçlere karşı bir başkaldırışıdır? dedi.

Başkan Taştan açıklamasını şöyle sürdürdü;

?Bugün Ulusal bağımsızlığımızın temelinin atıldığı 19 Mayıs 1919´ un 102.Yıl Dönümünü kutladığımız Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını gençlerimizle ve halkımızla kutlamak için buradayız. 19 Mayıs aynı zamanda yarınları aydınlatan dünya ezilen halklarının ve Türkiye halkının Emperyalist güçlere karşı bir başkaldırışıdır. 19 Mayıs 1919 geldiğinde ülke emperyalist ülkeler tarafından paylaşılmış fiili işgaller gerçekleşmiş padişah ve Osmanlı hanedanlığı emperyalist güçlerin baskısına boyun eğmiş ve teslim olmuştur, işte ülke bu durumda iken Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 bandırma vapuruyla Samsun´a çıkarak emperyalist güçlere karşı kurtuluş savaşının ilk adımını atmıştır. O gün başlatılan ulusal kurtuluş savaşı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde halkımızın olağanüstü azmi kararlılığı ile başarıya ulaşmıştır. Çetin ve zorlu mücadele sonucu Cumhuriyet kurulmuştur.

19 yıllık AKP iktidarı sürecinde ülkemizin birlik ve beraberliğini temsil eden değerlere karşı bilinçli ve giderek artan saldırılar sürmektedir. Hangi engelleri koyarlarsa koysunlar biz buradayız. Bütün Türkiye ile meydanlardayız halkımızla birlik ve beraberlik anlayışımızı simgeleyen günlerimizi her zaman anacak ve kutlamaya devam edeceğiz. Bu gün bir kez daha görevimiz Cumhuriyeti, demokrasiyi 19 Mayıs 1919´un 102. Yılına sahip çıkmaktır ve kutlamaktır.

Değerli basın mensupları değerli Ardahanlılar, değerli arkadaşlarım 19 yıllık AKP iktidarının ülkemizi ekonomik, siyasi ve uluslar arası ilişkiler açısından getirdiği nokta ne yazık ki çok kötü bir durumdadır. Artan işsizlik, düşük ücretler, yanlış ekonomik politikalardan dolayı enflasyonun ve dövizin artması, halkın alım gücünün düşmesi, 45 milyonun üzerinde insanın açlık sınırında yaşadığı, işsizliğin had safhada olduğu, tarım ve hayvancılığın çöktüğü, üretim ekonomisi değilde tamamıyla tüketim ekonomisine geçildiği  görülmektedir.  Pandemi döneminde süreç iyi yönetilmediği bugün çoğu ülkenin pandemiden çıktığı ancak bizim ülkemizde halen daha nüfusun çok az bir kısmı aşılandığı geriye kalan nüfusunun aşıyı beklediği, pandemi sürecinde güne birlik geçim sağlayan insanların ve esnafın bittiği, işini ve iş yerini kaybeden insanların intihar ettiği görülmektedir.

Buna benzer yüzlerce binlerce sorunların yaşandığı ülkemizde maalesef ki geçmişte coşkuyla kutlanan bayramlar maalesef bugün kutlanamaz hale getirilmiştir.

 Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bayramların coşkuyla sevinçle kutlanacağı, herkesin işi, aşı olacağı öğrencilerimizin bilimsel eğitim alacağı, medya ve basınımızın özgür olacağı, hukuk ve adaletin bağımsız olacağı, tüketen değil üreten toplumun geliştirilmesi için politikaların üretileceği en önemlisi, devletin öz kaynaklarını beşli çeteye değil  eşit bir şekilde halkımıza verilecektir. Liderimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ?Umudum Gençliktedir? sözünden hareketle bütün gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum? diye konuştu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı