Ardahan buz kesti, araçlar çalışmadı

Hava sıcaklığının eksi 30 dereceye düştüğü Ardahan´da, çok sayıda araç dondu.

11.02.2020 11:27:52 0
Ardahan buz kesti, araçlar çalışmadı

ŞENOL KİRMAN

Hava sıcaklığının eksi 30 dereceye düştüğü Ardahan´da, çok sayıda araç dondu.

Sibirya soğuklarının etkisi altına giren Ardahan´da hayat adeta durma noktasına geldi. Soğuklar nedeniyle çok sayıda araç çalışmadı.

Ardahan´da kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuklar nedeniyle çok sayıda araç çalışmazken, camlar buz tuttu. Vatandaşlar, sabah saatlerinde araçlarının buz tutan camlarını çözmekte güçlük çekti. Donan araçları çalıştırmak için bazı vatandaşlar araçlarının altında ateş yakarken bazı vatandaşlar ise takviye vererek çalıştırdılar. Çok sayıda iş yerinin camları buzla kaplanırken, vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Soğutan aracı donan Gökmen Dede, ?Aracımı sabah kalktığımda işe gitmek için çalıştırmak istedim ama çalışmadı. Mahallede komşularımıza ait araçlarda hep donmuştu çalışmadı. Aracımı başka bir araçla takviye yaparak çalıştırmak istedim, ancak yine çalışmadı. Çekici yardımıyla aracımı sanayiye götürdüm. Halimizi görüyorsunuz, kara kış hayat şartlarımızı olumsuz etkiliyor. Son 4 gündür havalar çok soğuk, geceleri hava sıcaklığı eksi 30 dereceyi buluyor. Araçlarımızı çalıştırmakta güçlük çekiyoruz? dedi.


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı