İÇME SUYUNA SABOTAJ İDDİASI!

Ardahan Belediyesinin Çataldere köyünde bulunan ana şebekeyi besleyen içme suyu hatlarına sabotaj yapıldığı iddia edildi.

GÜNCEL 20.09.2021 18:01:00 0
İÇME SUYUNA SABOTAJ İDDİASI!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Belediyesinin Çataldere köyünde bulunan ana şebekeyi besleyen içme suyu hatlarına sabotaj yapıldığı iddia edildi.

Ardahan kent merkezinde bugün ani su kesintileri yaşandı. Yaşanan su kesintileri nedeniyle harekete geçen belediye ekipleri Çataldere köyünde bulunan ana şebekeyi besleyen Kaptaşları ve boru hatlarını takibe aldı. Belediye ekiplerinin boru hatlarından yapmış olduğu detaylı incelemelerde Kaptaşlardan birinin çıkış noktasındaki boru hattının sert bir cisimle kırılmak suretiyle tahrip edildiği ve tıkandığı belirlendi. Ekipler, tahrip edilen su hattında çalışma başlatarak kısa sürede çözüme kavuşturdu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan´da bugün meydana gelen su kesintisinin sebebinin sabotaj olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Faruk Demir, "İlimizde bugün ani su kesintisi yaşadık. Ekiplerimiz hemen çalışma başlattı. Çalışmalar neticesinde il merkezinde suyun kesilmesine sebep olacak bir durumun olmadığı anlaşılınca su kaynağımız olan Kunzut (Çataldere) köyünde bulunan ana şebekemizi besleyen Kaptaşları ve boru hatlarını takibe aldık. Kaptaşlarımızdan birinin çıkış noktasındaki boru hattının sert bir cisimle kırılmak suretiyle tahrip edildiği ve tıkandığına şahit olduk. İlimizde yaşanan su sıkıntısının nedeni bu hattın kasti olarak kırılması olmuştur. Ekiplerimiz hemen müdahale ederek ve kırılan boruyu tamir edip ilimize su bağlantısı yeniden sağlandı. İnsanlık onuruna yakışmayan bu alçaklığı ve hainliği yapan yada yaptıranları şiddetle kınıyoruz. Kimsenin vatandaşlarımızı mağdur etmeye hakkı yoktur. Bu sabotaji yapanları halkımızın vicdanına bırakıyorum. Biz Ardahan belediyesi olarak vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti ulaştırmaya ant içmiş. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, her türlü alçaklığa rağmen hizmetlerimiz devam edecektir" dedi.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı