ARDAHAN BAROSU´NUN 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Ardahan Barosu, 2. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Milli Egemenlik Parkında Atatürk anıtına çelenk sundu ve burada basın açıklaması yapıldı.

GÜNCEL 15.09.2021 19:26:46 0
ARDAHAN BAROSU´NUN 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Ardahan Barosu, 2. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Milli Egemenlik Parkında Atatürk anıtına çelenk sundu ve burada basın açıklaması yapıldı. 

Ardahan Barosunun 2. Kuruluş Yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Av. Osman Nuri/resimler/2021-9/16/1629019997139.jpg Yıldız, Ardahan Barosu´nun kuruluştan itibaren Cumhuriyetin, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu olduğunu söyledi. 

Ardahan Barosu´nun dağ gibi büyüyen meslek sorunlarının ve savunmayı parçalayan çoklu baro düzenlemesinin tamda içine doğduğunu vurgulayan Başkan Yıldız: ?Tarihi misyonumuzun bize yüklediği sorumlulukla Ardahan Barosu hiç vakit kaybetmeden savunmanın güçlendirilmesi için verilmesi gereken mücadelede ön saflarda yerini almış ve bu yanlıştan dönülmesi için verilen mücadeleyi tahkim etmiştir. Bu bağlamda, öncelikle baromuzun kuruluşuna vesile olan tüm meslektaşlarımızı bir kez daha kutluyor, kuruluştan bu yana baromuzun çeşitli kademelerinde görev alan meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum? dedi. 

?Ardahan Barosu kurulduğu günden bu yana Türk Hukuk sistematiği içerisinde hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğü adına görev üstlenmekten imtina etmemiştir´ diyen Yıldız, ?Hukukun üstünlüğü bağlamında savunduğu değerlerden taviz vermemiş, yargının başlı başına bağımsız bir erk olduğu bilinciyle yolunu sadece hukukun ışığıyla aydınlatmıştır. Baromuzun kılavuzu adalet anlayışıdır. Siyasi, mali ya da başka bir fikrin gölgesinden uzak durmuş; gücünü sadece bağımsız savunmadan almıştır. Diğer yandan, Avukata ve barolara rağmen yapılan yasal değişikliklere karşı duruşumuz mücadelemize onur katmışsa da, bizleri neticeye götürmemiştir. Nitekim bu süre içerisinde kuruluşu gerçekleştirilen ikinci baronun hiçbir mesleki soruna çare olmadığı da ortaya çıkmıştır. Bu nedenle yine ve yeniden vurgulamak istiyoruz. Avukatların bahsi geçen düzenlemelerden ayrık olarak, dağ gibi büyüyen çok daha farklı sorunları bulunmaktadır. Ve ne yazık ki, bunların çözümüne dair hiçbir tasarının sunulmadığı, düzenlemenin öngörülmediği de dikkatlerden kaçmamaktadır. Sayısı artmasına karşın niteliği düşen hukuk fakültelerinin her yıl verdiği on binlerce mezun, mevcut sistem içerisinde öncelikle avukatın ekonomik sorunlarını arttırmıştır. Öte yandan uzlaştırma ve arabuluculuk ile avukatın iş sahası daraltılmış, bu alanlarda başka meslek gruplarına da fırsatlar verilmek suretiyle pek çok avukatın büro kirasını dahi ödemekte zorlanır hale gelmesine yol açılmıştır. Zorunlu müdafilik ücretlerinin iyileştirilmemiş olması, yıllarca devam eden ceza davalarına karşın zorunlu müdafiye vekâlet ücreti takdir edilmemesi, KDV oranlarında tüm iş sahasını kapsayacak şekilde düzenlemeler yapılmaması yine bu sorunlardan bazılarıdır? ifadesini kullandı.  

Avukatın, gerek yargının üçlü sacayağı içerisinde ve gerekse kamu kurum ve kuruluşları nezdinde hak ettiği itibarının halen tesis edilememiş olması da bir başka kanayan yara olduğunu belirten Yıldız, sözlerinin devamında şunları söyledi: 

?Tüm bu sorunların karşısında, Ardahan Barosu olarak dik duruşumuzu sergilemeye, meslektaşlarımızın kıdemine ve gelir seviyesine bakmaksızın haklarını savunmaya devam edeceğiz. 2. kuruluş yıldönümümüzün tarifsiz mutluluğunu yaşarken; gelecek yıllarda da Cumhuriyet değerlerinin, Atatürk ilkelerinin, hukuk ve adalet anlayışının bekçisi olacağımızın sözünü veriyor; başta ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün, adalet uğruna can vermiş tüm hukuk neferlerinin, aziz şehitlerimizin önünde minnetle eğiliyor; kıymetli meslektaşlarımıza saygılarımı sunuyorum.?


1

Damal mesire alanında temizlik çalışması

2

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

3

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

4

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

5

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği