Ardahan ASKF´den TFF´ye 3. Lig çağrısı!

Profesyonel liglerde takımları bulunmayan 16 ilin durumları Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)´ye taşınacak.

4.08.2020 08:57:17 0
Ardahan ASKF´den TFF´ye 3. Lig çağrısı!

Profesyonel liglerde takımları bulunmayan 16 ilin durumları Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)´ye taşınacak.

ASKF başkanları profesyonel ligde takımları bulunmayan 16 ilin takımın bir kereye mahsus 3. Lige çıkarılmasını istiyor. 16 ilin binlerce taraftarı, oluşturulacak bir grupla yıllarca süren 3. Lig hayallerinin son bulmasını bekliyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir´den bir kereye mahsus aralarında ASKF Ardahan Başkanı Özgür Hamza Küçükün de bulunduğu toplam 16 il ASKF Başkanı 3. Ligde temsilcileri bulunmayan il takımlarının bir kereye mahsus profesyonel lige alınması için Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Genel Başkanlığı´nda bir araya gelerek konuyu masaya yatırdı.

Ardahan ASKF başkanı Özgür Hamza Küçük yaptığı açıklamada; ?Saygıdeğer Ardahanlılar Türkiye genelinde toplam 16 ilin profosyonel liglerde takımı bulunmamaktadır. Bu illerden biriside maalesef Ardahan ilimizdir. Ayrıca Ardahan tarihinde profesyonel liglere çıkmamış tek şehir konumundadır.Konuyla ilgili olarak gerekli olan tüm girişimleri Ardahan amatör spor kulüpleri federasyonu adına Başkan olarak şahsım ve Tff il temsilciliği adına Önder SEYREK beyle birlikte yaptık . Biz ve bizimle birlikte diğer 15 ilin Amatör spor kulüpleri federasyonu başkanları illerimizin de takımlarının bir defaya mahsus olmak üzere profesyonel üçüncü lige alınması talebimizi gerekli mercilere ulaştırdık.Aldığımız izlenimler olumlu yönde olup Çarşamba günü nihai kararı TFF yetkililerinin açıklamasını bekliyoruz. Ardahan milletvekilimiz sayın Orhan Atalay,a da konuyu ilettim takipçisi olacağından eminiz. Pandemi sürecinde Tff nin almış olduğu kararlara baktığımızda Ardahan özelindeki bu durumu gündemde tutmanın çok önemli olduğu açıktır. Tüm Ardahan spor camiasından ve kamuoyundan bu konuda katkı bekliyor saygılar sunuyorum.? Dedi


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler