Aracınızın kışlık bakımını yaptırmayı unutmayın

Ardahan´da oto tamirciler, sürücüleri araçlarının kışlık bakımını bir an önce yaptırmaları konusunda uyardı.

26.10.2020 08:57:59 0
Aracınızın kışlık bakımını yaptırmayı unutmayın

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da oto tamirciler, sürücüleri araçlarının kışlık bakımını bir an önce yaptırmaları konusunda uyardı.

Karadağ Rot Balans İşletmecisi Hüseyin Karadağ, Ardahan´da yaklaşan kış mevsimi öncesinde sürücüleri araçlarının kışlık bakımını bir an önce yaptırmaları konusunda uyardı.

Karadağ, arabalarının kışlık bakımlarını ihmal eden araç sahiplerinin, kış şartlarında araçlarında oluşabilecek arızalar nedeniyle 4 bin liraya varan ağır faturalarla karşılaşabileceklerini ifade ederek kışlık bakımda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, silecekleri, akü ve lastiklerinin kontrol edilmesinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Alanında uzman personel ve bilgisayar destekli son model makine ve cihazlarla bölgede en iyi firma olduklarını, rot ve balansın yanı sıra, tüm araçların yağ, antifriz ve lastik değişimi, ayrıca araçların ön ve alt sistem arızalarının tespiti ve giderilmesini yaptıklarını dile getiren Karadağ, ?İş yoğunluğu yavaş yavaş artıyor. Malum kış mevsimi yaklaşıyor, bu zamanlarda kış bakımını yaptırmak için çok araba geliyor ve bizlerde kış şartlarına göre arabaların uyumunu ve bakımını yapıyoruz. Kışın, özellikle kişiye ayrıca bir maddi külfet getirebilecek nedenleri en aza indirebilmek için araçlarda bir takım bakımlar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi ve belki de en önemlisi antifriz, aracın motoru donmasın diye saf su yerine antifriz koyuyoruz. Eğer araçta sadece saf su olursa donma oluyor, donma olduğu zamanda zincirleme olarak kişiye ek bir maddi külfet ortaya çıkıyor? diye konuştu.

Kışın araçlarda genel olarak yapılan bakımlar hakkında da bilgi veren Karadağ, ?Araçlarda , yağ bakımı, yağ filtresi bakımı, hava filtresi bakımı, bujiler, fren tertibatı, silecekler, akü ve lastikler gibi bakımlar yapıyoruz? ifadelerini kullandı.

Karadağ, arabalarının kışlık bakımlarını ihmal eden araç sahiplerinin, kış şartlarında araçlarında oluşabilecek arızalar nedeniyle 4 bin liraya varan ağır faturalarla karşılaşabileceklerini ve bu yüzden araç bakımını aksatmamaları gerektiğini belirtti.

 


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı