Aracınızın kışlık bakımını yaptırmayı unutmayın!

Ardahan´da yaklaşık 19 bin trafiğe kayıtlı araç sayısı, trafikteki yerini korurken araçların bakımları ciddi önem arz ediyor.

20.11.2019 15:08:37 0
Aracınızın kışlık bakımını yaptırmayı unutmayın!

Ardahan´da yaklaşık 19 bin trafiğe kayıtlı araç sayısı, trafikteki yerini korurken araçların bakımları ciddi önem arz ediyor. Yaz aylarında kullanıldığı gibi kışın da çok sık kullanılan araçlara, havaların soğuması ile birlikte uygulanacak bazı işlemler, hem motorun ömrünü uzatıyor hem de zamanla oluşabilecek zararların önüne geçiyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte araç sahipleri araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaya başladı. Aracının bakımını yaptıran sürücüler diğer sürücüleri de uyararak ?can güvenliğiniz için ihmalkarlık etmeyin´ mesajını verdi.

Ardahan sanayi sitesindeki otomobil tamircileri ise arabalarının kışlık bakımlarını ihmal eden araç sahiplerinin, kış şartlarında araçlarında oluşabilecek arızalar nedeniyle ağır faturalarla karşılaşabileceklerini ifade ederek araçların kışlık bakımlarının hayati önem arz ettiğini ifade ediyor.

Ustalar kışlık bakımda aracın yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, silecekleri, akü ve lastiklerinin kontrol edildiğini ve motorun kışın donmaması için radyatör suyuna antifriz eklendiğini belirterek tüm bakımların 400 ile 600 TL gibi bir maliyeti olacağını söylüyor.

Kışlık bakımlar hakkında bilgi veren oto tamircileri bakımların ihmalinin daha olumsuz sonuçlar ve ağır faturalar doğurabileceğini dile getirdi.

Haber: Şenol Kirman


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı