Araç plakalarında ‘karekod’ dönemi

Ardahan’da, Modern Araç Yönetim Sistemi olarak isimlendirilen, Araç Tanıma Sistemi Karekod Uygulaması hayata geçirildi.

GÜNCEL 2.01.2024 15:16:00 0
Araç plakalarında ‘karekod’ dönemi

Ardahan’da, Modern Araç Yönetim Sistemi olarak isimlendirilen, Araç Tanıma Sistemi Karekod Uygulaması hayata geçirildi. 

Motorlu taşıt satışı, devir ve tescilinden sonra yeni bastırılacak plakalarda ‘karekod’ uygulaması 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

Uygulama ile sahte plakanın önüne geçilecek, plakanın hangi seri numarası ile ne zaman ve nerede üretildiği gibi bilgiler elektronik ortamda kayıt altına alınarak otomatik olarak ilgililerin kullanımına sunulacak.

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer yaptığı açıklamada, 1 Ocak'tan itibaren yeni karekodlu plaka basımına geçildiğini söyledi.

Başkan Özer, plakaların karekod seri numarasına sahip şekilde işlem göreceğini ve basım belgesi kimlik kartı olmadan işlem yapılmayacağını bildirdi.

Uygulama ile ilgili bilgi veren Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, “Araçların satışı, devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmıştır. 01 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren karekod uygulaması ile sahte plakanın önüne geçilecektir. Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak sistemimizi kurarak yeni yılın ilk gününden itibaren hizmet vermeye başladık. Plakanın hangi seri numarası ile ne zaman ve nerede üretildiği gibi bilgiler elektronik ortamda kayıt altına alınarak otomatik olarak ilgililerin kullanımına sunulacak. Karekod uygulaması ilk olarak yeni satış ve devir işlemlerinde uygulanacak, karekod il plaka kodu ile harf grubunun arasında yer alacak. TÜV istasyonlarında ağır kusurlu olarak tespit edilen plakalara, emniyet müdürlüğünden alınan plaka basım talep belgelerine ve noterden alınan plaka basım belgeleri ile basım yapılacaktır. Ayrıca plakası hasarlı olan ya da karekodlu plaka almak isteyen vatandaşlarda eski plakalarını notere teslim ederek yeni karekodlu plaka basım belgesini noterler tarafından alabilecek şoförler odaları basımını gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak