Araç sahipleri park edecek yer bulamıyor

Araç sahipleri park edecek yer bulamıyor

GÜNCEL 16.06.2021 13:10:47 0
Araç sahipleri park edecek yer bulamıyor

Bedrettin Şuay

Artış gösteren araç sayısına rağmen, Ardahan´da otopark olmayışı sorun olmaya devam ediyor. Ana caddeler üzerine park eden araçlar, zaman zaman trafiğin aksamasına neden oluyor. Sokak aralarına da çok sayıda aracın park ettiği görülüyor. Ardahan´da özellikle kongre caddesi ve çevresinde bu sorun daha belirgin şekilde yaşanıyor. İl Emniyet müdürlüğüne bağlı Trafik ekipleri her ne kadar cadde üzerine araç parkını kontrol etmeye çalışsa da, bu önlemlerin sorunun çözümünde yetersiz kaldığı gözlerden kaçmıyor.

Ardahan´da vatandaşlar arabalarını park edecek bir yer bulamamaktan şikayet ederken, özellikle trafiğin yoğun seyrettiği cadde ve yollarda park halindeki araçlar trafiğin seyrini aksatıyor. Ardahan´ın birçok sorunu gibi park problemi de bekleyen veya hayata geçirilmeyi bekleyen yeni park alanlarının oluşmasına yönelik çalışmaların olmaması nedeniyle sorun gün geçtikçe büyüyor. Çok sayıda araç sürücüsü bu gidişattan oldukça rahatsızlık duyduğunu ifade ederken, Ardahan´da merkez konumda müsait bir araç parkının olmayışı sorun olmaktan öte zaman zaman cana zarar verebilecek konumda tehlikeler oluşturuyor.

İşini görebilmek için aracını bulduğu en müsait yere park etmek isteyen sürücü geldiği zaman ya aracına cezai işlemin yapıldığını görüyor ya da aracını park ettiği yerden oluşan yoğunluk yüzünden çıkarmada oldukça güçlük çekiyor. Merkez konumda daha geniş bir parkın yapılması gerekir. Özellikle Kongre Caddesi güzergâhın da yaşanan trafik yoğunluğu ve park yapılan araçların bu anlamdaki dikkatsizliği kısa süre içerisinde yapılması şart olan araç parkı ile son bulabileceği belirtilenler arasında ifade ediliyor.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı