ALPER AKÇAM’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Ardahanlı yazar Dr. Alper Akçam, bazı haber sitelerinde kendisi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

GÜNCEL 4.12.2023 19:00:00 0
ALPER AKÇAM’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Ardahanlı yazar Dr. Alper Akçam, bazı haber sitelerinde kendisi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Yayınlanan haberde; “Ardahanlı yazar Dr. Alper Akçam, son çıkarmış olduğu kitabında yer alan “Hoçuvanlı Hırsızların” cümlesine Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Asim Özer'den kınama geldi” ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Alper Akçam, “Kitapta altı çizilen satırda sözü geçen “Hoçuvan’ın hırsızları” açıklamada iddia edildiği gibi bir cümle de değil, bir dana çobanının, danası kaybolmuş bir anayla konuşurken kullandığı bir ifadedir. Bu iki sözcükten tutup, yazarın, Alper Akçam’ın, Hoçuvanlılarla ilgili görüşü olarak damgalamak son derece saçma ve mantıksızdır” dedi.

Akçam açıklamasının devamında; “04.12. 2023 tarihli Ardahan Haber adlı internet sitesinde yayınlanan, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Asım Özer’in basın açıklamasında yer alan ifadeler tamamen asılsız ve üzücüdür. Haberde Alper Akçam’ın “son kitabı” olarak duyurulan Karanlıkta Bir Işık, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından ödül alarak basılmış bir öykü kitabıdır. Yani 25 yıl öncesinin kitabıdır. Kitapta altı çizilen satırda sözü geçen “Hoçuvan’ın hırsızları” açıklamada iddia edildiği gibi bir cümle de değil, bir dana çobanının, danası kaybolmuş bir anayla konuşurken kullandığı bir ifadedir. Bu iki sözcükten tutup, yazarın, Alper Akçam’ın, Hoçuvanlılarla ilgili görüşü olarak damgalamak son derece saçma ve mantıksızdır. Bir kahramanın dananın nereye gitmiş olabileceğine ilişkin söylediği, Ardahanlı, Dudunalı, Ölçekli, Orağazlı, Göleli, Hanaklı, Damallı birçok insanın da kolayca adının geçebileceği bir olasılığı, Alper Akçam’ın çok sevdiği Ardahan’ın, ve çok sevdiği Hoçvanlıların tümüyle ilgili bir görüşü olduğunu iddia etmek, çocukça olmanın ötesinde epeyce oyuna gelinmiş bir kurgunun sonucu olabilir. Benim, bir ömrümü uğurlarına adadığım, doğalarına, kültürlerine sahip çıktığım yörenin insanları, bir yazar görüşü olarak bu suçlamayı yapacak birisi olmadığımı çok iyi bilir. Böylesi ifadeler ve açıklamalar çok üzücüdür. Yalan yanlış ifadelerle beni suçlayanları, halkımla aramı açmak isteyen kötü niyetli insanları ne yazık ki, kınamak zorundayım. Bu açıklamayı yapanlar, altı çizili; bir kahramana ait bir konuşmanın dışında, kitabın tümünü okuyup, olayların nasıl geliştiğine bakıp öyle konuşsalar daha gerçekçi olacaklardır. Olayın içyüzü öğrenilmeden yapılan böyle açıklamalar, ne yazık ki, açıklamayı yapanları da zan altında bırakmaktadır. Çok sevdiğim Ardahan ve Hoçvan halkına saygıyla duyururum”

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak