AKI-DER, Yöresel Yemekleri tanıtacak

Ardahan Kars Iğdır Kadın Meclisi Derneği, Ankara’da yöresel lezzetlerin şölenine hazırlanıyor

GÜNCEL 30.04.2024 10:58:00 0
AKI-DER, Yöresel Yemekleri tanıtacak

Haber: Bedrettin Şuay

Ankara'nın kalbinde, Çankaya ilçesinde faaliyet gösteren ve Başkanlığını Canan Avşar Uzun’un yaptığı Ardahan Kars Iğdır Kadın Meclisi Derneği (AKI-DER), bölgenin zengin kültürel mirasını ve lezzetlerini tanıtmak için heyecan verici bir etkinliğe imza atıyor.

AKI-DER, 9-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek olan "Yöresel Ürünler ve Yöresel Yemekler Tanıtım Etkinliği" ile bölgenin eşsiz tatlarını Ankara halkıyla buluşturacak.

Etkinliğin açılışı 10 Mayıs Cuma günü saat 14.00’de yapılacak olup, ziyaretçiler, bu özel gün boyunca Ardahan, Kars ve Iğdır'ın kendine özgü lezzetlerini deneyimleme fırsatı bulacaklar. Geleneksel yemeklerin yanı sıra, yöresel el işleri ve hediyelik eşyalar da etkinlikte sergilenecek.

Ardahan Kars Iğdır Kadın Meclisi Derneği Başkanı Canan Avşar Uzun, "Amacımız, Ardahan, Kars ve Iğdır'ın zengin kültürel mirasını ve lezzetlerini tanıtmak ve yaşatmaktır. Bu etkinlikle, Ankara halkına bu değerleri daha yakından tanıtmak ve lezzet dolu bir deneyim sunmak istiyoruz." Dedi.

Başkan Uzun, Ankara'da yaşayanların ve şehri ziyaret edenlerin kaçırmaması gereken bu özel etkinlik, bölgenin lezzetlerini keşfetmek ve kültürel bir şölen yaşamak isteyen herkesi bekliyor.

 

 

 

 


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı