AK PARTİ’NİN ARDAHAN ADAYI 15 OCAK’A KALDI!

AK Parti'nin 26 ilde belediye başkan adayı belli oldu! Ardahan 15 Ocak’a kaldı

SİYASET 8.01.2024 13:39:00 0
AK PARTİ’NİN ARDAHAN ADAYI 15 OCAK’A KALDI!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimi için 26 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Ardahan’ın da yer aldığı diğer illerin belediye başkan adayları ise 15 Ocak'ta Ankara'da yapılacak olan toplantıda kamuoyuyla paylaşılacak.

31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkanlıklarıyla ilgili aday belirleme çalışmasında sona gelindi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’nda 11’i büyükşehir, 15’i il olmak üzere 26 şehrin adaylarını açıkladı.

Toplantıda, bakanlar, MYK ve MKYK üyeleri, 26 şehrin milletvekilleri ve 3 kademe il başkanları, adayları açıklanacak büyükşehirlerin MHP il başkanları da yer aldı. Programda, ‘Türkiye Yüzyılı Şehirleri için Hazırız Kararlıyız’ temalı sahne tasarımı düzenlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADAYLARI TEK TEK AÇIKLADI

Alfabetik sıraya göre adayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artvin, Eski Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe. Aydın şu an milletvekilimiz Mustafa Savaş. Balıkesir, milletvekilimiz Yücel Yılmaz. Bingöl, mevcut belediye başkanımız Erdal Arıkan ile yola devam ediyoruz. Bitlis, mevcut belediye başkanımız Nasrullah Tanğlay ile yola devam ediyoruz. Bursa, mevcut belediye başkanımız Alinur Aktaş ile yola devam ediyoruz. Çanakkale, eski milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu. Çankırı, eski milletvekillerimizden Hüseyin Filiz. Denizli, mevcut büyükşehir belediye başkanımız Osman Zolan ile yola devam ediyoruz. Düzce, mevcut belediye başkanımız Faruk Özlü ile devam ediyoruz. Edirne, mevcut il başkanımız Belgin İba. Elazığ, mevcut belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları ile yola devam. Şöyle dadaşlar diyarına doğru gidelim Erzurum, mevcut belediye başkanımız Mehmet Sekmen. Geldik şehirlerin eskisine, Eskişehir, Milletvekilimiz Nebi Hatipoğlu. Giresun, mevcut belediye başkanımız Aytekin Şenlikoğlu ile yola devam ediyoruz. Isparta, mevcut belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen. Kastamonu, eski belediye başkanı Tahsin Babaş. Kocaeli, mevcut belediye başkanımız Tahir Büyükakın. Muğla, Prof. Dr. Aydın Ayaydın. Ordu, Mehmet Hilmi Güler, mevcut büyükşehir belediye başkanımızla devam. Rize, Rahmi Metin, mevcut belediye başkanıyla yola devam. Karadeniz’in iftiharı geldik Samsun’a, adayımız Halit Doğan, Çarşamba Belediye Başkanı. Sinop, Yakup Üçüncüoğlu, il genel meclis başkanı. Tokat, Eyüp Eroğlu, mevcut belediye başkanımız. Yalova, Mustafa Tutuk, mevcut belediye başkanımız, onunla yola devam diyoruz. Nereye geldik… İstanbul. İstanbul’un belediye başkan adayımız Murat Kurum. Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti, hazırız, kararlıyız" dedi. 

ARDAHAN’DA HEYECAN DORUKTA

Ardahan’da AK Parti’nin Belediye Başkan adayının kim olacağı merak ediliyor. Şehrin tek gündemi AK Parti adayının kim olacağı yönünde. AK Parti, aralarında Ardahan adayının da olduğu diğer illerde ki adaylarını 15 Ocak’ta açıklayacak. 

AK Parti Ardahan Belediye Başkanlığı için Erdal Baki Nalbant, Erdi Morkoç, Faruk Köksoy, Fırat Avşar, Hür Özgür Yılmaz, Hasan Şenel, Mikail Kayatürk, Saadet Atalay, Salih Topçu, Murat Yılmaz, Korkmaz Demir, Soner Koçak ve Övün Çabak aday adaylığını açıklamıştı. 13 aday adayın yanı sıra Yunus Baydar'ın ismi de başkan adaylığı için ismi geçenler arasında.


1

Zehirlenme olayı ile ilgili Valilikten açıklama

2

AK Parti İl Başkanı Yılmaz’dan mobbing iddialarına sert tepki

3

AKI-DER, Yöresel Yemekleri tanıtacak

4

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

5

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi