AK PARTİ'DE HEYECANLI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

AK Parti'de, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için yoğun mesai devam ediyor. Ardahan merkezde ve ilçelerde hangi isimlerin aday olacağı merak konusu oldu.

SİYASET 3.01.2024 13:41:00 0
AK PARTİ

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere geri sayım devam ederken, AK Parti'nin Ardahan merkez ve ilçelerde çıkaracağı adaylar merak edilmeye devam ediyor. Bu hafta toplanacak komisyonlarda belediye başkan adayları netleşecek. Belirlenen adayların 15 Ocak'ta açıklanması bekleniyor.

AK Parti’de Ardahan Belediye Başkanlığı için 13 isim aday adaylığı başvurusunu yaptı. AK Parti’de belediye başkan adaylarının belirlenmesinde önemli bir kriter olan temayül yoklaması 26 Kasım’da gerçekleştirilmişti. Temayül yoklamasının ardından anket çalışmaları ve teşkilat istişareleri de tamamlandı. İl teşkilatı genel merkeze giderek belediye başkan adayı olarak kimi görmek istediklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği süreçte, adaylar üzerinde titiz bir değerlendirme yapıldı. 

Temayül yoklamaları ve istişarelerin ardından sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Aday Belirleme Komisyonu toplantılarına geldi. Erdoğan, kurmayları ile belediye başkan adaylarını netleştirmek için bir dizi toplantıyı bu hafta genel merkezde yapacak. O toplantılarda alfabetik sıraya göre, Adana’dan başlayarak isim isim Mart 2024’te yarışacak belediye başkan adayları üzerine çalışılacak. Merakla beklenen adayların kamuoyuna 15 Ocak tarihinde duyurulması bekleniyor.

AK Parti’nin gündeminde aday belirleme çalışmaları devam ederken 15 Ocak’ta yapılacak aday tanıtım ve beyanname programı için hazırlıklar da olacak. Kampanya ekibi, seçim stratejisini ve beyannameyi ele alacak. AK Parti yerel seçimlere “gerçek belediyecilik” mottosuyla girecek. Önce muhalefet yönetimindeki belediyelerin 5 yılda yapamadıkları anlatılacak, ardından AK Parti’nin vaatleri sıralanacak.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak