Ak Parti`de biri bu gidişe dur demeli...

Ak Parti Ardahan Milletvekilliği için kıyasıya yarış sürerken Aday Adayları arasında adeta psikolojik harp yaşanıyor. Ak Parti Ardahan İl Başkanlığının adaylık yarışında adalet ve eşitliği zedeleyen bu gidişata nasıl müdahale edeceği merak konusu...

SİYASET 24.02.2015 07:23:17 0
Ak Parti`de biri bu gidişe dur demeli...

Ak Parti Ardahan Milletvekilliği için kıyasıya yarış sürerken Aday Adayları arasında adeta psikolojik harp yaşanıyor. 20 Şubat akşamına kadar süren adya adaylığı müraccatları biter bitmez basına yansıyan bilgilere göre Ardahan Milletvekilliği için Ak Parti`ye 11 kişi başvurmuştu. Ancak yerel basına yansıyan bilgiler başvuru sayısının 11 değil 13 olduğu yönünde. Saffet Kaya ile birlikte bir aday adayının daha Ak Parti gene merkezine giderek gece geç saatlerde aday adaylığı başvurusu yaptığı belirtiliyor.

Bir taraftan aday adayları listeye girmek için çalışma yapmaya devam ede dursun, maniplasyon amaçlı olduğu düşünülen haberlerin ardı arkası kesilmiyor.

 

ARDAHAN`DA ADAYLIK TARTIŞMASI YAPILMADAN ATALAY İLE DEVAM EDİLECEK

Bu haberlerden ilki Ankara merkezli mansethaber.com`da yayınlanmıştı, 11 Şubat tarihli haberde şu bilgilere yer veriliyordu;

"Ak Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre Ardahan için adaylık tartışması yapılmadan mevcut aday ile yola devam edilecek. Mevcut Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay yaklaşan seçimlere doğru kendisi hakkındaki iddialara gülümseyerek geçti. Ardahanlıların yapılan hizmetleri taktirle karşıladıklarını ama siyaseten olsa gerek ki bazılarının da spekülasyonlarla beyhude çabalar peşinde olduklarını söyledi."

(Haberin tamamı için tıklayınız)

 

GÖKDEMİR: MİLLETVEKİLLİĞİMİ TEBRİK EDEBİLİRSİNİZ

20 Şubat`ta aday adaylığı başvuru süresinin bitmesinin hemen ardından bazı yerel basın mensupları ile telefonda görüştüğü bildirilen Aday Adayı Orhan Gökdemir`le ilgili şu ifadeler basında yer almıştı;

"Ardahanlının sevdiği, Ardahanlı İşadamı, MÜSİAD Ankara Başkan Yardımcısı, MÜSİAD Ardahan Şube Başkanı, AK Parti 24.dönem Milletvekili adayı Orhan Gökdemir, dün başvurular bitip listeler belli olduktan sonra kendisiyle yaptığımız telefon görüşmesinde, bu saatten sonra Milletvekilliğiniz hayırlı olsun diyebilirsiniz çünkü ortadaki tablo bunu gösteriyor” dedi. 

(Haberin tamamı için tıklayınız)

 

SAFFET KAYA: DAVET EDİLDİM İCAZET ALDIM BAŞVURDUM

Ak Parti`den davet bekliyorum, gel aday ol demezlerse bağımsız gireceğim veya başka bir partiden aday olacağım sözleri ile dikkatleri üzerine çeken Saffet Kaya`nın başvuruların son günü Ak Parti genel merkeze davet edildiği ve kendisine aday olması için icazet verildiği bu nedenle de Saffet Kaya`nın Ak Parti`ye başvurusunu yaptığı gundem360.com haber sitesinde yer aldı, haberde şu ifadelere yer veriliyor;

"7 Haziran`da yapılacak Milletvekili seçiminde Ardahan`da Saffet Kaya`nın AK Parti`den aday olup olmayacağı yerel basının ve bu işi takip edenlerin birinci gündemiydi,Cuma günü başvuruların bittiği saat`ten sonra AK Parti Genel Merkezine çağrılan ve kendisine aday ol ``İCAZET``i verilen Saffet Kaya bu gelişme üzerine AK Parti`den 25.dönem Milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı.Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy`un bu gelişmede rolünün %100 olduğu ortaya çıktı. Köksoy, AK Parti`ye Saffet Kaya`sız bu iş olmaz demiş. Bu gelişmelere göre Saffet Kaya AK Parti`nin muhtemel adayı olabilir."

(Haberin Tamamı İçin Tıklayınız)

 

MAKSAT DİĞER ADAY ADAYLARINI DE MORALİZE ETMEK

Partilerin kesin aday listelerini YSK`ya teslim etmek için son gün olan 7 Nisan yaklaştıkça bu tür manüplasyonların daha da artacağını düşnüyoruz. Diğer aday adaylarını de moralize etmek ve psikolojik üstünlük sağlamak maksadıyla yapılan haberler ve verilen demeçlerin dikkate alınır bir tarafı olmadığı düşüncesindeyiz.

 

ADAY OLAMAYACAKLAR BELLİ

Aday adaylığı süreci tamamlandı ama partiden veto yiyecek isimler de belirlenmiş durumda. AK Parti`nin mevcut milletvekilleri de Haziran ayında yapılacak seçimlerde aday adayı olmak için genel merkeze başvuruda bulundu.

Adaylar belirlenirken il il vatandaşlarla yapılan ve önümüzdeki günlerde tekrar yapılacak kamuoyu araştırmaları belirleyici olacak.

Peki mevcut vekillerin durumu ne olacak?

Edinilen bilgiye göre, partinin aday adaylığı başvurusu yapanlar ile mevcut milletvekilleri arasında paralel yapıya sempati duyan milletvekili, iş adamı, üst düzey yönetici ve akademisyen isimler çok sıkı bir araştırmadan sonra belirlenecek ve asla aday olarak gösterilmeyecek.

Öte yandan Gülen Cemaati`yle içli dışlı olan ve kendini gizlemeye çalışan isimlerin, milletvekilleri tarafından tek tek tespit edilerek genel merkeze bildirildiği söylenmekte. Anlaşılacağı üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu`nun paralel yapıyla mücadele konusundaki kararlılıkları aday belirleme sürecine de belirgin bir şekilde listelere yansıyacak.

Hatta dönemin Başbakan’ı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz’da Köşk adaylığını açıkladığı tarihten sonraki grup toplantısında AK Partilileri açık bir şekilde uyarmış, partinin 2015 seçimlerinde izleyeceği aday belirleme kriterinin sinyalini de vermişti.

 

ANKARA İL BAŞKANI ŞOV`A DUR DEMİŞTİ BENZER BİR AÇIKLAMA ARDAHAN İL BAŞKANLIĞINDAN DA BEKLENİYOR

 

Aday Adaylığı sürecinde yaşanan manüplasyonlara dur diyen Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim YAMALI, teşkilatlara bir mesaj göndererek, şu uyarılarda bulunmuştu;

 

"ÖNEMLİ: Değerli Teşkilat Mensupları; Aday Adayları ile ilişkilerimizde ADALET ve EŞİTLİK Anlayışına Dikkat Edilmesi, Hiçbir Aday Adayının Teşkilatımızın veya Mensuplarının ÖZEL ADAYI OLAMAYACAĞI, Bütün Müracaat Eden Kişilerin Hukukunun Teşkilatımızın Emaneti Altında Olduğu Hususuna Dikkatinizi Çeker, Teşkilatımızın ve Teşkilat Mensuplarının Saygınlığının, KORUNMASI GEREKEN EN ÜST DEĞER Olduğunu Hatırlatır ve Bu Sürecin İl Başkanlığımızca Dikkatle İzleneceğini Bilgilerinize Sunar, Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim.

Mustafa Nedim YAMALI-Ak Parti Ankara İl Başkanı"

 

Haber Analiz: Serkan Karaca


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı