AK PARTİ'DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ardahan’da AK Parti’nin belediye başkan adayının kim olacağı merak konusu oldu.

SİYASET 11.12.2023 17:35:00 0
AK PARTİ

Ardahan’da AK Parti’nin belediye başkan adayının kim olacağı merak konusu oldu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere yaklaşırken, AK Parti'de belediye başkan adaylarını belirleme süreci hız kazandı. Belediye başkan aday adaylığı başvurularını 9-22 Kasım tarihleri arasında alan AK Parti, 26 Kasım'da da temayül yoklamasını yapmıştı.

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi için temayül yoklamaları ve anket çalışmalarının ardından parti içi değerlendirmeler yapılıyor. 

AK Parti Ardahan Belediye Başkanlığı için Fırat Avşar, Faruk Köksoy, Hür Özgür Yılmaz, Hasan Şenel, Mikail Kayatürk, Saadet Atalay, Erdal Baki Nalbant, Salih Topçu, Murat Yılmaz, Korkmaz Demir, Erdi Morkoç, Soner Koçak ve Övün Çabak aday adayı oldu.

Vatandaşlar, "AK Parti belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklama yapmıştı. 

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AK Parti belediye başkanı adaylarını aralık ayının ortasından Ocak ayının sonuna kadar peyderpey açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşü yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimleri hakkında açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti ve MHP heyetlerinin görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Erdoğan, yol haritasının bu hafta içinde netleşeceğini ifade ederek, adayların açıklanmaya başlanacağı tarihi verdi.

Başkan Erdoğan yerel seçimlerle ilgili ''Siyasette AK Parti ile MHP'nin heyetleri, yerel seçimler kapsamında bir araya geliyor. En son toplantılarını da dün yapmışlardı. Buradaki son durum nedir efendim? İşbirliğine gidildiği zaman buradaki çalışmalarda 2019 seçimlerindeki gibi dengeler gözetilecek mi? sorusuna şu şekilde cevap verdi; 2019 yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı. Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar. Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar. 

15 ARALIK SONRASI ADAY AÇIKLAMASI YAPARIZ 

Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız” açıklamasında bulundu.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak