AK Parti İl Başkanı Yılmaz’dan mobbing iddialarına sert tepki

AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, belediye personeline mobbing uyguladığı iddiasıyla gündeme gelen Belediye Başkanı Faruk Demir’e sert tepki gösterdi.

GÜNCEL 30.04.2024 11:44:00 0
AK Parti İl Başkanı Yılmaz’dan mobbing iddialarına sert tepki

AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, belediye personeline mobbing uyguladığı iddiasıyla gündeme gelen Belediye Başkanı Faruk Demir’e sert tepki gösterdi.

31 Mart seçimlerinin ardından Ardahan Belediyesinde mobbing uygulaması tartışmaları sürüyor. CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in belediye çalışanlarına mobbing uyguladığı iddialarına AK Parti’den peş peşe sert tepkiler geldi.

AK Parti Belediye Meclis Grubu’nun ardından AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz da, belediye çalışanlarına mobbing uygulandığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Faruk Demir'in belediye çalışanlarına seçim sürecinde AK Partiye yakın olduklarını öne sürerek mobbing uyguladığını belirten İl Başkanı Ersin Yılmaz, “Bu tür uygulamalardan derhal geri dönülmeli ve yerleri değiştirilen işçiler bir an evvel eski yerlerine geri getirilmelidir” dedi.

Faruk Demir’in sosyal belediyecilik iddiası ile çıkmış olduğu bu yolda kişisel ego ve kinine yenik düştüğünü belirten Başkan Yılmaz şunları söyledi; “Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, seçimi kazandıktan sonra ilk işi olarak belediye de çalışan emekçi, işçi kardeşlerimizin yerlerini değiştirmek olmuştur. Belediye Başkanı Faruk Demir, belediye çalışanlarına seçim sürecinde AK Partiye yakın olduklarını öne sürerek mobbing uygulamaktadır. Belediye bünyesinde çalışmakta olan personellerin yerleri haksız ve liyakatsiz bir şekilde yer değiştirilmektedir. Sayın Demirin seçim sürecinde yaşamış olduğu kin ve intikamını belediye personelleri üzerinden çıkarması ne derece doğrudur. Sosyal belediyecilik iddiası ile çıkmış olduğu bu yolda kişisel ego ve kinine yenik düşmüştür; çalışan personelleri üzerinde yaratmış olduğu psikolojik baskı Ardahan kamuoyunda infial yaratmaktadır. Adalet ve hukuku her zaman dillerinden düşürmeyen fakat eylemsel boyutta bir adım öteye geçemeyen Faruk Demirin belediyecilik anlayışı gözler önüne sermiştir. Hak, hukuk ve adalet diyerek halkçı olduğunu söyleyen sayın belediye başkanın yönettiği Ardahan Belediyesinde hak, hukuk ve adalet işte böyle uygulanıyor. Bu yapılanlar insanları ayrıştırıp kutuplaşmaya sebep olmaktadır. Faruk Demir’in mazbatasını aldıktan sonra siyasi kimliğini ve kişisel hırslarını bir kenara bırakarak Ardahan sorunları üzerine yoğunlaşması gerekirken bu tarz eylem ve davranışlar sergilemesi ne derece doğrudur. Sayın Faruk Demir, bu tür uygulamalardan derhal geri dönmeli ve eşitlikçi, demokratik bir şekilde ayrım yapmadan yerleri değiştirilen işçileri bir an evvel eski yerlerine geri getirilmelidir” dedi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

KOSGEB girişimcilik destekleri güncellendi

2

Kura Gençlik ve Spor, Türkiye Şampiyonası'nda Ardahan’ı temsil edecek

3

Güvenlik önlemi alınmayan inşaatlar tehlike saçıyor

4

Özel bireylere asker kınası yakıldı

5

Vali Çiçek, Halk Günü’nde vatandaşları dinledi