Aidiyet filmi sinemaseverlerle buluşacak

Sinema salonu olmayan Ardahan´da bir araya gelen ve sinema topluluğu oluşturan gençler, kendilerine tahsis edilen salonda, haftanın bir günü kent sakinlerine sinema keyfi yaşatıyor.

13.01.2020 10:56:40 0
Aidiyet filmi sinemaseverlerle buluşacak

ŞENOL KİRMAN

Sinema salonu olmayan Ardahan´da bir araya gelen ve sinema topluluğu oluşturan gençler, kendilerine tahsis edilen salonda, haftanın bir günü kent sakinlerine sinema keyfi yaşatıyor.

Ardahan Sinema Topluluğu´nun girişimleri sayesinde Dursun Akçan Kültür Evi´nde gençlerin sinema izlemesi ve kültürel faaliyetler yapabilmeleri için salon tahsis edildi.

Salonda her hafta perşembe günü bir araya gelen topluluk mensupları ve sinemaseverler, hem duvara yansıtılan ekranda vizyona giren filmleri izleme imkanı buluyor hem de kente davet edilen yönetmenler ile söyleşi yapıp filmi değerlendirme imkanı buluyor.

Ardahan Sinema Topluluğu bu hafta yine özel bir gösterim düzenleyecek.

Bu haftaki gösterimde Aidiyet filmi yönetmeni Burak Çevik´in katılımı ile gösterime sunulacak.

Burak Çevik´in, 15 yıl önce İstanbul´da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarından yola çıkarak ve kişisel hafızalarına dayanarak yazıp yönettiği ?Aidiyet? dünya galasını Berlin Film Festivali´nde yapmıştı. Aidiyet, geçen yıl ilk uzun metraj filmi ?Tuzdan Kaide? ile de Berlinale programında yer alan 25 yaşındaki yönetmenin ikinci filmi. Burak Çevik´i anneannesinin öldürülme hikâyesini zanlının polis karakolunda verdiği ifade eşliğinde ve kimseyi yargılamadan, topoğrafik gözlemle anlattığı ?Aidiyet? mekanların belleğinde dolanıyor ve aynı zamanda da sinemanın türleri arasında geçişler yapıyor. Filmin konusu şöyle; 2003´ün Aralık ayında, İstanbul´un banliyö mahallerinin birinde yaşayan 55 yaşındaki bir kadın, evine giren bir yabancı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma sonucu, maktulün kızı ve kızının sevgilisi göz altına alındı. Dava 2007 yılında sonlandığında, mahkeme ikisini de müebbet hapis cezasına çarptırdı. Aidiyet, 15 yıl sonra bu kriminal vakanın mekânlarını takip ederek cinayeti işleyen zanlının polis karakolunda verdiği ifade eşliğinde topoğrafik bir gözlem yapıyor ve ardından çiftin ilk tanıştığı geceye odaklanıyor.?
?
Burak Çevik, 1993´te dünyaya geldi. Şişli Terakki Lisesi´nde okurken çekmeye başladığı kısa filmler bir çok festivalde gösterildi ve ödüller kazandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi´nin Sinema Bölümü´nden mezun oldu. Üniversitede başlayan film gösterme deneyimlerini Fol Sinema adlı film platformuna dönüştüren Çevik, 2016 yılında !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali´nin ?Başka Haller? bölümünün, 2017 yılında ise İstanbul Film Festivali´nin ?Işığın Peşinde? bölümünün küratörlüğünü yaptı. İlk uzun metraj filmi ?Tuzdan Kaide? (2018), dünya galasını Berlin Film Festivali´nde yaptı ve festivalin Forum bölümünde yarıştı. Yenilikçi sinema diliyle büyük övgüler toplayan Çevik, ikinci filmi ?Aidiyet? ile bir kez daha Berlin Film Festivali´nin Forum bölümüne kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı.?
?
Yönetmen: Burak Çevik?
Oyuncular: Eylül Su Sapan, Çağlar Yalçınkaya ?
2019 | Dram - Suç - Romantik | 73´?


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti