Adliye Personeli “İlk Yardım Farkındalık Eğitimi” aldı

​​​​​​​Ardahan İl Sağlık Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Ardahan Adliyesi personellerine "İlk Yardım Farkındalık Eğitimi" verildi.

29.11.2021 15:02:00 0
Adliye Personeli “İlk Yardım Farkındalık Eğitimi” aldı

Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy'un girişimleriyle İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde Adliye Personelinin ilk yardım konularında bilgilendirilmesi ve toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla Cumhuriyet Savcısı Hakdiler Pehlivan'ın organize ettiği ve Ardahan Adliyesi Ek Bina Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimi Ardahan İl Ambulans Hizmetleri Başhekimi Dr. Esma Pehlivan ve Acil Tıp Teknisyeni Yusuf Kartal verdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Adalet Komisyonu Başkanı Sümeyye Kocaman, İl Ambulans Hizmetleri Başhekimi Dr. Esma Pehlivan, Ardahan Adliyesi'nde görevli hakim ve Cumhuriyet savcıları ile personellerin katıldığı eğitimde personellere; genel ilk yardım bilgileri, yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, bilinç bozukluklarında ilk yardım, ağıza yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım konularında teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Katılımcılara "İlk Yardım Farkındalık Eğitimi" sertifikası düzenlenirken, İl Ambulans Hizmetleri Başhekimi Dr. Esma Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy ve Adalet Komisyonu Başkanı Sümeyye Kocaman'a sertifikalarını bizzat kendisi verdi.

Eğitim sonunda Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy ve Adalet Komisyonu Başkanı Sümeyye Kocaman eğitim veren Ardahan İl Ambulans Hizmetleri Başhekimi Dr. Esma Pehlivan ve Acil Tıp Teknisyeni Yusuf Kartal'a teşekkür plaketi verdiler.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler