ADAY ADAYI ASIM KARABACAK: “BUGÜNÜN ADAMI DEĞİLİM”

Aday adayı Asım Karabacak, “Ardahan’ın mevcut sorunlarını ve çözümlerini bilen biriyim. Sorunlar ve çözüm önerilerine dair yazdığım yazılarla bunun kavgasını verdim. Ben bugünün adamı değilim. Benim Ardahan’a vicdan borcum var ve

SİYASET 12.03.2023 11:34:00 0
ADAY ADAYI ASIM KARABACAK: “BUGÜNÜN ADAMI DEĞİLİM”

Aday adayı Asım Karabacak, “Ardahan’ın mevcut sorunlarını ve çözümlerini bilen biriyim. Sorunlar ve çözüm önerilerine dair yazdığım yazılarla bunun kavgasını verdim. Ben bugünün adamı değilim. Benim Ardahan’a vicdan borcum var ve bunun için aday adayı oldum”     

Eğitimci kişiliğinin yanı sıra, sorunlara duyarlılığıyla tanınan ve birçok STK’da yöneticilik yapan Asım Karabacak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den Ardahan Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP Ardahan İl Binasında basının karşısına geçen Karabacak, “Duygularımı, hayallerimi, iddialarımı, beynim ile yüreğimi harmanlayarak söze başlamak istiyorum. Buranın ahalisi iyi bilir cemre diye bir şey var, cemre önce havaya çıkacak, suya düşecek, sonra toprakla buluşacak ve daha sonrasında hayat yeniden doğacak, bereketlenecek. İşte bu cemre günlerinde bu berekette payıma düşene ortak olmak için bugün buradayım” dedi.

13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi yeniden inşası yolculuğunda Ardahan’dan omuz vermek ve ortak olmak için burada olduğunu açıklayan CHP Ardahan Milletvekili aday adayı Asım Karabacak, 100 yıllık cumhuriyet tarihinin bir dönemeç ile kritik bir eşik ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Karabacak: “Bu seçimin genel ve yerel seçimlerden farklı olarak ülke ilk defa böylesine hayati ve önemli bir seçimle karşı karşıyadır. Türkiye tarihinin belki de tamamı bu seçimin boyutunun farkındadır. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi yeniden inşası yolculuğunda Ardahan’dan omuz vermek ve ortak olmak için buradayım. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin önünü açmak şeklinde çıktığı bu yolda Ardahan Milletvekili aday adaylığımı toplumun fikrine ve değerlendirmesine sunuyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.



SERHAT BÖLGESİ SADECE TÜRKİYE'Yİ DEĞİL, DÜNYAYI DOYURACAK

Ardahan sahip olduğu potansiyelin farkına varıp ve üretici birliklerini kurarak et ve süt ürünleriyle şehir sofralarını zenginleştireceğine dikkat çeken CHP Ardahan Milletvekili aday adayı Asım Karabacak, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Ardahan yeniden toprağa dönecek ve üreterek büyüyecek, Ardahan sahip olduğu potansiyelin farkına varıp ve üretici birliklerini kurarak et ve süt ürünleriyle şehir sofralarını zenginleştirecek, Ardahan ve Serhat bölgesi sadece Türkiye'yi değil, dünyayı doyuracak. Bütün bunlar mümkün, inan ki bunu birlikte başaracağız.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKİRSE ÇIĞLIK ATACAĞIZ

Ülkemin ve kentimin geleceğine dair söz söylemeye, yarına söz bırakmasını ve bu memleketin mevcut sorunlarını ve çözümlerine dair çığlıklar atarak bugüne kadar bu kavgayı vererek geldim. 3 sene önce sivil toplum örgütleri ve çevre illerle beraber kardeşlik platformu kurduk.  Bu memleketin geçmişten miras kaldığı Sarıçam orman potansiyeli var. Bunun hem devletin yetersizliği hem de toplumsal bilincin henüz arzu edilmediğinden dolayı yaşanılan ormanlarımızın azaldığı süreçteyiz ve yine Ardahan’ın çok önemli zenginliği Çıldır Gölü can çekişiyor. Daha çevresel sorunlarda var, hepsini çözeceğiz.”

ASIM KARABACAK: İTHAL VE ÇANTACI ADAY DEĞİLİM

Ardahan kamuoyunda dillendirilen ithal ve çantacı aday söylemlerine tepki gösteren Milletvekili aday adayı Karabacak, basın açıklaması yaptığı sırada söylenen bu söz üzerine gözyaşlarını tutamadı.

‘İthal ve çantacı bir aday olmadığını ve bu toprakların bir evladıyım’ diyen Karabacak, “Ben buralıyım bu memleketin dertleriyle sorunlarıyla iç içeyim, memleketin hayallerini arzulayan bir insanım, bu memlekete bir vicdan borcu olan bir insanım. Bu memlekete vicdan borcumuzu ödemek için geldim. Bugün Ardahan’a baktım, Mart ayını yaşıyoruz havada yeri incitmeyen yağmur taneleri var. İnşallah bu topraklar sadece baharın bereketi ile değil ülkenin başındaki o çökmüş, kesik iklimi toplumu karpuz gibi ikiye bölen kötülük iklimini sonlandırır. 14 Mayıs’ta inşallah bu toplum kendi içinde filizlenir. Kaygılanmayın, umudunuzu yitirmeyin bu memleket aydınlığa kavuşacaktır. Bu memleket için kendi doğrusunda hareket eden vekillerimiz oldu ama ben kendi adıma daha iyisinin iddiasını taşıyorum. Beraber başaracağımıza inanıyorum. Bu bir borç, ömrüm yettikçe bu borcu ödeyeceğim” ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da içtenlikle cevaplayan Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili aday adayı Asım Karabacak, daha sonra Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer ve Deva Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz ziyaret ederek, Ardahan İlçe ve seçim gündemi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Milletvekili aday adayı Karabacak önümüzdeki hafta ise diğer siyasi parti ve STK’ları ziyaret edeceğini söyledi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak