Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü forma giyme töreni gerçekleştirildi

Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) tarafından Üniforma Giyme Töreni düzenlendi.

GÜNCEL 24.03.2024 10:59:00 0
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü forma giyme töreni gerçekleştirildi

Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) tarafından Üniforma Giyme Töreni düzenlendi. 

Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, Ardahan İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Askeroğlu, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ersoy Ürker, Genel Sekreter Kubilay Aras, SKS Daire Başkanı Havva Vanlı, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Biber şunları söyledi: “6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimiz hamdolsun olağanüstü bir çaba ile bu yarayı sarmaya çalışıyor. 11 ilimizin yeni baştan inşa edilmesi ülkemiz ekonomisi üzerinde kuşkusuz büyük etkiler doğurmuştur ancak insanımız her şeyin önünde gelmektedir. 6 Şubat depremleri ülkemizin deprem kuşağında yer aldığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Dolayısıyla depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Bilimin ve teknolojinin gereklerini yerine getirmemiz gerekiyor. Biz de Ardahan Üniversitesi olarak afetlere karşı hazırlıklı, eğitimli ve profesyonel öğrenciler yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümümüz bu sene ilk mezunlarını verecek. Doğrudan insan hayatına dokunan bir meslek olmasından dolayı Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümümüz bizim için önemli ve çok değerlidir. Sizi yetiştiren hocalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vesile Düzgüner gerçekleştirdi. 

Doç. Dr. Düzgüner konuşmasında şunlara değindi: “Doğal afetler, teknolojik kazalar, salgın hastalıklar gibi olaylar beklenmedik şekilde hayatları ve toplumları ciddi bir şekilde etkileyebilmektedir. Bu tür olaylara hazırlıklı olmak ve etkilerini en aza indirmek için acil yardım ve afet yönetimi uzmanlarına büyük ihtiyaç vardır. Acil Yardım ve Afet Yönetimi toplumların dayanaklılığını arttırmak ve afetlerin yol açabileceği yıkımı azaltmak, insanların güvenliğini sağlamak ve toplumların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamak için çalışır. Dolayısıyla, bu alana olan yatırım, toplumların daha güvenli, daha dayanıklı ve daha hazırlıklı olmasına katkı sağlar. Bugün yapılan bu tören sadece giyim değişimi anlamına gelmemekte; aynı zamanda kişinin kendisini yeni bir göreve adama, sorumluluk almayı kabul etme ve kurumun değerlerine bağlılık gösterme niyetini de temsil etmektedir. Üniforma giyme töreni, bir kişinin artık bu işin bir parçası olduğunu, onun amacına hizmet etmeye ve onu onurlandırmaya hazır olduğunu ilan etmenin de önemli bir yoludur.” 

Konuşmaların ardından AYAY Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Aslan, AYAY bölümünün kuruluşu, vizyonu ve misyonu, yapılmış olan eğitimler ve uygulamalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. 

Program daha sonra AYAY 1. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu; depren anını ve deprem sonrası müdahaleyi konu alan “Sessiz Çığlık” isimli tiyatro gösterisi ile devam etti.  

Forma Giyme Töreninin ardından program sona erdi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak