ABD´nin sözde soykırım kararına tepki

AK Parti Ardahan Merkez İlçe Başkanı Özgür Açıkyıldız, ABD Temsilciler Meclisi tarafından 1915 olaylarını ´Ermeni Soykırımı´ olarak tanıyan skandal karara sert tepki gösterdi.

1.11.2019 09:53:57 0
ABD´nin sözde soykırım kararına tepki

AK Parti Ardahan Merkez İlçe Başkanı Özgür Açıkyıldız, ABD Temsilciler Meclisi tarafından 1915 olaylarını ´Ermeni Soykırımı´ olarak tanıyan skandal karara sert tepki gösterdi.

ABD Temsilciler Meclisi´nin, 1915 olaylarını ?Ermeni Soykırımı´ olarak tanıyan karar tasarısını 11 hayır oyuna karşılık 405 evet oyuyla kabul etmesine ilişkin açıklamada bulunan Başkan Açıkyıldız, ?Bizler asla onlar gibi zulüm eden olmadık. Bizler bugün Suriye´de olduğu gibi geçmişte de mazlumun yardımına koşan bir millet olduk? dedi.

Şehrimizde Osmanlı devleti döneminde komşu olarak birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız Ermeni vatandaşların Rus işgali ile birlikte yıllarca beraber yaşadığı Müslüman Türk ailelere ihanet ettiğine dikkat çeken Açıkyıldız sözlerini şöyle sürdürdü, ?Rus ordusuna ajanlık ve kılavuzluk yapan Ermeniler Rus ordusunun çekilmesinin ardından da otorite boşluğunu fırsat bilip Müslüman Türkleri çeşitli şekillerde katletmiştirler. Yanık Camii ismiyle bilinen ve ilimizde sınırları içinde bulunan şehitlik bunun delillerinden sadece bir tanesidir. Bu kanun tanımaz barbarlıklarının neticesinde Ermeniler soykırıma değil tehcire mahkum olmuşlardır.

ABD Meclisi bu tehciri bir soykırım tasarısı olarak kabul edip imzalayarak Türkiye´nin bölgedeki etkin güç olma siyasetini yok etmeye çalışmakta, Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe saymakta ve tarihçilerin vazifesi olan geçmişi araştırma rolünü siyaset kurumuna vererek manüpilasyon´a kalkışmaktadır. Onların bu manipülasyonunu kınıyoruz. Bizler asla onlar gibi zulüm eden olmadık. Bizler bugün Suriye´de olduğu gibi geçmişte de mazlumun yardımına koşan bir millet olduk. Bizlere soykırım iftirasını atanları, geçmişte devlet büyüklerimizin yaptığı gibi arşivleri, toplu mezarları ve resmi kayıtları açmaya, bu belgelerin de bilim insanları ve tarihçiler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilmesine davet ediyoruz? açıklamasında bulundu.

Haber: Şenol Kirman


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler