YATIRIMLARIM ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR!

Ardahan Merkez ve Posof İlçesinde Tekstil üzerine üretim yapan Dibet tekstil firması sahibi Ömer Uçar, yatırımlarının İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya tarafından engellenmeye çalışıldığını öne sürdü.

27.10.2021 17:46:00 0
 YATIRIMLARIM ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR!

ŞENOL KİRMAN

Ömer Uçar, “Ben Ardahan gibi bir şehre kendi baba ocağıma yatırım yapmışım. Sen kim oluyorsun da yatırımlarımı engellemeye çalışıyorsun. Buna senin gücün yetmeyecek, yetmez de” dedi.

Ömer Uçar gazetecilere yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Daha önce Tekstil Fabrikalarım hakkında karalama kampanyası yapıldığını açıklama yaparak dile getirmiştim. Bugün yeni bir olay ile karşı karşıyayız. Şuan işyerimizde çalışan iki personelimiz ücretlerinin ne zaman yatacağını öğrenmek için İŞKUR’a gitmişler.

İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya personellerimizi odasına çağırıyor ve siz hala o firmada çalışıyor musunuz? Ben 1 Ekim itibari ile o firmanın kurslarını durdurdum. Onlar sizleri kandırıyor, yine sahte evraklara imza attırıyor, gidin oradaki arkadaşlarınız ile organize olun, hepiniz birden işi bırakın, daha önce ayrılan arkadaşlarınıza ulaşın ve verdikleri ifadelerin aynısını kurumlara giderek şikayetçi olun" açıklamasında bulundu.

Öte yandan yanında çalışan işçileri başka işlerde istihdam edeceği yalanını ortaya attığını dile getiren Uçar "İŞKUR Müdürü o firmadan çıkın ben sizi daha iyi işlere koyacağım demiş.

İŞKUR Müdürüne şunu söylemek istiyorum; Ben Ardahan gibi bir şehre kendi baba ocağıma yatırım yapmışım. Sen kim oluyorsun da yatırımlarımı engellemeye çalışıyorsun. Buna senin gücün yetmeyecek, yetmez de. Şuan itibariyle çalışan bütün personeli kadrolu eleman olarak işe aldım. Senin gibi bin 500 lira değil, 2 bin 850 TL asgari ücretle işe başlattım. Sen beni bitiremezsin sayın müdür. Ardahan’a yazık ediyorsun, insanları yanlış yönlendiriyorsun. Yakışıyor mu sana 18 yaşında ki çocukları organize edipte suç işletmek. Sen bu kurumun il müdürüsün bu kadar mı küçülebiliyorsun. Bütün Ardahanlı hemşehrilerime sesleniyorum, bu şehre bu yatırımdan daha çok gelecek arkadaşlarımız var. Sizden ricam bu tür insanlara prim verdirmeyin, bu şehrin gençleri çalışacak iş bulsun, evine ekmek götürsün. Bizim bütün amacımız, bütün çabamız budur” ifadelerini kullandı.

Posof Tekstil ve Dibet Tekstil Fabrilarının sahibi Ömer Uçar, İŞKUR müdürü Ahmet Sonkaya hakkında Savcılık ve CİMER üzerinden şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı