CHP, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla alternatif kutlama programı düzenledi.

GÜNCEL 30.10.2022 10:48:00 0
 CHP, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla alternatif kutlama programı düzenledi.

Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen programa CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay, Kadın Kolları Başkanı Menekşe Bekmez ve partililer katıldı.

İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtına Çelenk sunumu yapıldı.

Burada konuşma yapan CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, “Bugün burada Cumhuriyetimizin 99. Yılını kutlamak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için kararlılığımızı bir kez daha sizlerle paylaşmak için toplandık” dedi.

Başkan Taştan konuşmasının  devamında şunları söyledi; “Mustafa Kemal Atatürk Mondros Müterekesi ile emperyalist devletlerce paylaşılan, orduları dağıtılmış, okulları kapatılmış, yok olan Osmanlı İmparatorluğundan yeni bir Türkiye kurmak için, Türkiye Halklarının emperyalizme karşı direnişiyle ulusal kurtuluş savaşını başarıya ulaştırmış, ulusal kurtuluş savaşımız dünya mazlum uluslarına örnek olmuştur.

29 Ekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen 20. yüz yılın en büyük ve en onurlu mücadelesi olan İstiklal Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını takip eden süreçte modern Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür. Cumhuriyet, moderleşme devriminin özgürlükçü demokrasiye giden yolda ki en büyük adımıdır.

Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milletimizin bağlamda özgürlükçü demokrasiye olan bağlılığın ve tutkusunun en güçlü şekilde ifade edildiği bayramdır. En büyük bayramımızdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyetin temel değerlerini, demokrasinin bütün kurumlarını ve kuvvetler ayrılığını baskı altına almış bir iktidara karşı; parlamenter demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda ki mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu mücadelenin başarıya ulaşacağına ilişkin inancımız tamdır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak halkımıza sözümüzdür. Cumhuriyetimizi 100. Yılında demokrasiyle taçlandıracağız.

Cumhuriyet demokrasidir, Cumhuriyet bağımsızlıktır, Cumhuriyet özgürlüktür, Cumhuriyet namustur. Cumhuriyet bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşın adıdır. Yüce Önder Atatürk’ün deyişiyle Cumhuriyet bil hassa kimsesizlerin kimsesidir.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuranlara, yaşatanlara ve yaşatma mücadelesi verenleri saygıyla anıyoruz.

Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Halkların Kardeşliği, Yaşasın Cumhuriyet"

 

                         

                                                        


1

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

2

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

3

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

4

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

5

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi