Ayçiçek yağ fiyatları aldı başını gidiyor

Sözde 5 litrelik olan Ayçiçek yağı fiyatı 140 TL’ye dayandı

GÜNCEL 7.03.2022 11:10:00 0
 Ayçiçek yağ fiyatları aldı başını gidiyor

Haber: Bedrettin Şuay

Mutfakların vaz geçilmezi olan Ayçiçek yağları fiyatları Ardahan’da marketlerde aldı başını gidiyor. Akaryakıt ve temel gıda ürünlerinde zamlar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Sözde 5 litrelik olan Ayçiçek yağı fiyatı 140 TL’ye dayandı. Mutfağın vazgeçilmezi olan Ayçiçek yağı fiyatları ile baş döndürmeye devam ediyor.

Ayçiçek yağı fiyatları artan dolar kuru ve küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerden etkileniyor. Ardahan’da Market raflarında geçtiğimiz aylarda litresine göre 50-60 – 90 TL seviyelerinde satılan Ayçiçek yağı fiyatları bugünlerde 140 TL’yi gördü. Sözde 5 litre olan tartıldığında 4.600 gram gelen Ayçiçek yağı olmak üzere birçok ürüne zam geldi.

Yükselen akaryakıt fiyatları Ardahan’da araç sahiplerinin bütçelerini zorlamaya başladı

Benzin motorin ve oto gaza gelen zamlar nedeniyle Ardahan’da araç kullanımı da azalmaya başladı. Benzin ve motorinin litre fiyatı son zamlarla birlikte 20 TL’yi aştı. Petrol fiyatlarındaki hızlı yükseliş nedeniyle zamların devam edebileceği öngörülüyor. Yükselen akaryakıt fiyatları ise Ardahan’da araç sahiplerinin bütçelerini zorlamaya başladı. Sürücülerin birçoğu artık araçlarını kullanmak yerine dolmuşları tercih ediyor.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak