6 kilo 490 gramlık kaz ilgi çekti

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Ardahan'da satışa sunulan 6 kilo 490 gram ağırlığındaki kaz, ağırlığıyla vatandaşların ilgisini çekti.

GÜNCEL 10.11.2022 16:39:00 0
6 kilo 490 gramlık kaz ilgi çekti

HABER: ŞENOL KİRMAN

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Ardahan'da satışa sunulan 6 kilo 490 gram ağırlığındaki kaz, ağırlığıyla vatandaşların ilgisini çekti.

Ardahan'ın yöresel lezzetlerinden coğrafi işaretli kaz eti, satışa sunulmaya başlandı. Türk Patent ve Marka Kurumunca "Ardahan kaz eti" adıyla bu yıl coğrafi işaret alan yöresel lezzet, kış mevsiminde bölgede çokça tüketiliyor.

Çıldırlı bir üretici tarafından yetiştirilen 6 kilo 490 gram ağırlığındaki kaz, Kongre Caddesi'nde yöresel gıda ürünler satılan bir işyerinin işletmecisi Erol Kayatürk tarafından tezgahta satışa sunuldu.

Yörede ortalama 4-5 kilogram ağırlığında kazlar satışa sunulurken, rekor ağırlıkta bir kazın tezgahta yerini alması vatandaşları şaşırttı.

Kayatürk, yaptığı açıklamada, kentte yıllardır esnaflık yapıp kaz eti sattığını belirterek, "Daha önce 2017 yılında 6 kilo 80 gram ağırlığında kaz alıp satışını yapmıştık. 2017 yılında ki rekoru kırarak bu yıl 6 kilo 490 gram ağırlığında kazımız mevcut. Çıldırlı bir üreticimiz tarafından yetiştirilen rekor ağırlıkta ki kazımız vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Coğrafi işaretli Ardahan kazının kilogramını 180 TL’den satışa sunuyoruz” dedi.   

Kentte, ilkbahar mevsiminde meralarda otlatılarak büyütülen, ekim ayından bu yana da besiye alınıp irileşmeleri için sadece arpa ile beslenen kazlar, kar yağışının ardından kesime alınıyor.

Etinin lezzetli olması için kar yedikten sonra kesilen kazlar, daha sonra tuzlanıp kurutulma işleminin ardından tezgahlarda satışa sunuluyor.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak