5 GÜNDE 20 BİN MASKE ÜRETTİLER!

Ardahan Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında başta sağlıkçılar olmak üzere vatandaş ve kurumlar için maske üretmeye başladı.

7.04.2020 10:58:51 0
5 GÜNDE 20 BİN MASKE ÜRETTİLER!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Belediyesi bünyesinde kurulan tekstil atölyesinde 15 kişi, Kovid-19 salgınına karşı yoğun mesai yaparak maske imal ediyor.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir´in istihdamı arttırmaya yönelik olarak belediye bünyesinde kurmuş olduğu tekstil atölyesinde maske üretimi tüm hızıyla sürüyor. Atölyede 5 günde 20 binin üzerinde maske üretimi yapıldı.

Yen tip (Covid ? 19) salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, endişelerin az da olsa aşağı çekmek için maske kullanımı tercih ediyor.

Koronavirüs salgını ile mücadele de en çok ihtiyaç duyulan maske üretimi için harekete geçen Ardahan Belediyesi, tekstil atölyesi aracılığı ile Ardahan´ın maske ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin alındığı atölyede hijyen ve sosyal mesafeye dikkat ederek, önlük giyip, maske ve eldiven takan işçiler, başta Ardahan olmak üzere çevre illerin maske ihtiyacını karşılamak için yoğun mesai yapıyor.

2 Nisan itibariyle iş başı yapılan atölyede 1 işçi günde ortalama 1.000 (bin) adet üretim yapabiliyor. 15 işçinin çalıştığı atölyede, 20 binin üzerinde maske üretimi yapıldı. Maskeler tüm kurumlara, STK´lara ve halka ücretsiz olarak veriliyor.


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı