43´ncü Turizm Haftası etkinliklerle kutlandı

Ardahan´da 43´ncü Turizm Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

17.04.2019 11:14:48 0
43´ncü Turizm Haftası etkinliklerle kutlandı

Ardahan´da 43´ncü Turizm Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Vali Mustafa Masatlı´nın İl Kültür ve Turizm Müdürü Efsal Alantar ve kurum personelini makamında kabulüyle başlayan etkinlikler Gençlik Merkezinde devam etti.

Burada ki etkinlikte konuşan Vali Mustafa Masatlı, günümüz dünyasında Turizmin artık sanayi, tarım gibi ekonomik sektörler kadar önemli bir sektör haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

 ?Ülkemiz medeniyetler beşiği ve olağanüstü doğal güzelliklere sahip bir ülkedir. Türkiye´de turizm dediğimiz zaman biraz geriye, 1990´lı yıllara gitmemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye gerçek manada 1990´lı yıllarda Başbakan Turgut Özal döneminde turizm anlamında dünyada yer etmeye başladı. Türkiye´de o yıllarda ülkeye 5 milyon turist geliyordu. Bugüne geldiğimizde ise Türkiye´ye yılda yaklaşık 40 milyon turist geliyor ve son verilere göre yaklaşık 33 milyar dolar da turizm geliri elde eden bir ülkeyiz. Bu küçümsenecek bir rakam değildir. Hükümetimizin 2023 hedeflerinde ise 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri vardır. Şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki; bu ülkenin bunu başaracak gücü, kudreti ve potansiyeli vardır.  Biz de Ardahan olarak ülkemizin bu turizm gelirinden kendimize pay lamamız lazım.  Turizmde en önemli unsur, kaliteli tesis, kaliteli yatak, kaliteli hizmettir. Bunları mutlaka gerçekleştirmemiz lazım. İlimiz Ardahan´da Yalnızçam Kayak Merkezimizde 3 kilometrelik telesiyej hattı ve pistin yapımı tamamlandı. Artık modern bir kayak merkezimiz var. Yine Çıldır Gölü kenarında rekreasyon projesini tamamladık ve burada ki tesislerimizde kaliteli bir hizmet vermektedir. Devletimizin de özellikle kırsal turizme yönelik ciddi hibe ve destekleri mevcuttur. Vatandaşlarımız, girişimcilerimiz, turizm sektörüne öncülük etmek isteyen firmalarımız bu hibelerden muhakkak yararlanmalılar. Çünkü kırsal turizm bizim potansiyelimizdir. İnanın, bu doğa, bu tabiat dünyanın hiçbir yerinde yok. Muhteşem bir doğamız var ve biz buna sahip çıkacağız, koruyacağız ve bunlarla birlikte tesisleşeceğiz. O zaman turizmden istediğimizi almış olacağız.?

Vali Masatlı´nın konuşmasının ardından etkinlikte, çeşitli gösteriler sunuldu ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak