4 İLÇEDE MEVCUT BAŞKANLAR GÜVEN TAZELEDİ

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Posof, Damal, Hanak ve Çıldır´da mevcut belediye başkanları yeniden başkan seçilirken, Göle´de AK Parti adayı İlhan Gültekin, Köprülü Beldesinde ise AK Parti adayı

1.04.2019 10:03:05 0
4 İLÇEDE MEVCUT BAŞKANLAR GÜVEN TAZELEDİ

4 İLÇEDE MEVCUT BAŞKANLAR GÜVEN TAZELEDİ

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Posof, Damal, Hanak ve Çıldır´da mevcut belediye başkanları yeniden başkan seçilirken, Göle´de AK Parti adayı İlhan Gültekin, Köprülü Beldesinde ise AK Parti adayı Yücel Akkoç seçimden zaferle ayrıldılar.

Ardahan´da İl Genel Meclis Üyeliğini AK Parti´den Levent Bilgili ve Selami Şener kazanırken, HDP ile kafa kafaya giden CHP´nin İl Genel´de adayı olan Sırrı Atalay Cantürk´ün kazandığı öğrenildi.

GÖLE´DE SEÇİM KAFA KAFAYA

Göle´de ise Belediye Başkanlığı seçiminin galibi 33 oyla AK Partili İlhan Gültekin oldu. Milletvekili Orhan Atalay´ın ağırlığını koymasıyla seçimi az bir farkla kazanan Gültekin´in rakibi AK Parti Belediye Başkanı iken 31 Mart´ta aday gösterilmeyince Demokrat Partiden aday olan Akın İsmailoğlu oldu. Seçimlerde İlhan Gültekin resmi olmayan secim sonuçlara göre, AK Parti 1061, Demokrat Partili Akın İsmailoğlu 1038, CHP´li Özen Özen ise 996 oy aldı.

Göle´de MHP adayı 43, HDP Eş Başkan adayları Nizamettin Öztürk ve Akgül Manduz ise 71 oyda kaldı. Göle´de ise, İl Genelde Meclis üyeliğini AK Parti´de İsmail Oğuzorhan ve Doğan Yıldırım kazanırken, CHP 1 üyelik kazandı.
Öte yandan Göle´de HDP ve Bağımsız İl Genel Meclis adayı Yunus Yılmaz seçimi kazanamadı.

YÜCEL AKKOÇ ARADAN ÇIKTI

Göle Köprülü´de ise AK Parti Adayı Yücel Akkoç kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Köprülü de sonuçlar; AK Parti 314, CHP 231, Saadet 222, DSP 159, DP 127, Vatan Partisi 68, MHP ise 28 oyda kaldı.

BÜYÜKKAYA, ULGAR VE ÖNAL GÜVEN TAZELEDİ

CHP´den ikinci kez Hanak Belediye Başkan adayı gösterilen mevcut Başkan Ayhan Büyükkaya, 31 Mart´ta yapılan Mahalli İdareler seçiminde 806 oyla Başkanlığı yeniden kazanırken, rakibi AK Partili Taşdemir Çoban 726 oyla ikinci parti oldu.
DSP adayı Necat Tuna ise 330 oyda kaldı. Hanak´ta İl Genel Meclis Üyeliği ise CHP´den Yüksel Yılmaz ve AK Parti´den Erdal Kurukaya kazandı.

CHP´den ikinci kez Damal Belediye Başkan adayı gösterilen mevcut Başkan Ergin Önal 878 oyla seçimi yeniden kazanırken, DSP adayı Mehmet Ali Akkuş 350 oy aldı. AK Parti Damal İlçe Başkanı Nevriye Derdiyok´un Avukat kızı Özge Derdiyok ise 436 oy alarak büyük iyi bir başarı gösterdi. Damal´da İl Genel Meclis Üyeliğini CHP´de Binali Özek ile Bağımsız İl Genel Meclis üyesi Murat Dalanbay kazandı.

AK Parti´nin mevcut Posof Belediye Başkanı ve adayı Cahit Ulgar ise seçimde zaferle çıktı. CHP´nin Hukukçu adayı Avukat Onur Bayraktar´ın başarılı bir seçim çalışması sonucunda seçimi kazanamazken, Posof´ta resmi olmayan seçim sonuçlarına göre AK Partili Cahit Ulgar 692, CHP´li Onur Bayraktar 510, MHP´li Cevdet Demir 77, Saadet Partili Hakan Yıldırım ise 2 oy aldı. Posof´ta İl Genel sonuçlarında ise, AK Partili Nihat Ülvan 1915, CHP´li Necmettin Taşçı 1359, MHP´li Aydeniz Aydemir ise 1078 oy aldı. Bu sonuçla Posof´ta AK Parti ve CHP birer İl Genel Meclis üyeliği kazandı.

AZİZOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Çıldır´da mevcut Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayı Kemal Yakup Azizoğlu 1070 oy alırken, rakibi CHP Adayı Mehmet Mülazim Karaçay ise 470 oyda kaldı. Çıldır´da ise İl Genel Meclis üyeliklerini AK Parti´den Gürbüz Arpaçay, CHP´den Baha Yunusoğlu kazandı. MHP Ardahan İl Teşkilatı tarafından aday gösterilmeyen İl Genel Meclis üyesi Çetin Topkaya´nın yerine aday gösterilen Oktay Coşkun´un varlık göstermediği görülürken, 2014 mahalli seçimlerinde Çetin Topkaya AK Parti ve CHP´ye rağmen İl Genel Meclis üyeliğini kazanmıştı.
Haber: Şenol Kirman


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı