30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Zafer Bayramı´nın 99.yıl dönümü dolayısıyla Ardahan Valiliğince resepsiyon düzenlendi.

GÜNCEL 31.08.2021 14:52:15 0
30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Zafer Bayramı´nın 99.yıl dönümü dolayısıyla Ardahan Valiliğince resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Vali Hüseyin Öner ile protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve davetliler katıldı. Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ve eşi misafirleri girişte karşıladı. Programda, büyük zaferin 99. yıl dönümü anısına pasta kesildi.

Resepsiyonda konuşan Vali Hüseyin Öner, ?Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde ordu - millet dayanışmasıyla kazanılan 30 Ağustos Zaferi´nin 99. Yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz? dedi.

Vali Öner daha sonra şunları söyledi:

?Bu mutluluğumuza buraya gelerek ortak olan herkese teşekkür ederim. 30 Ağustos, milletimizin tarihte eşi görülmemiş bir varoluş mücadelesi sergilediği Kurtuluş Savaşı´nı sonlandıran zaferin yıldönümüdür. İstiklal Savaşı´nın en önemli aşamasını oluşturan Büyük Taarruz ve Atatürk´ün bizzat komuta ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi´nde, milletimiz ve ordumuz, adeta imkânsızı başararak, başka milletlere de örnek olacak bir zafere imza atmıştır.

Değerli Davetliler, bu zaferle vatan toprakları kurtarılmış ve modern Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasının da yolu açılmıştır. Egemenliğimizi, bağımsızlığımızı ve ebedi varlığımızı teminat altına alan 30 Ağustos Zaferi ile milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtlayan Türkiye, tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik iç ve dış tehditleri,  bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir.

Sultan Alparslan´ın 1071 Malazgirt Zaferiyle ayak bastığımız vatanımızın tapusu 30 Ağustos zaferi ile tescillenmiştir. Milletimiz, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu mücadelelerin sonucunda kazanılan bağımsızlığını koruyacak ve asla kimseye boyun eğmeyecektir. FETÖ, DEAŞ, PKK, gibi terör örgütlerine karşı amansız mücadele, bu konudaki hassasiyetimizin en bariz örneğidir. Al bayrağımız semalarımızda özgürce dalgalansın diye verdiğimiz bu mücadele hiç bitmeyecek Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta milli mücadelemizin lideri ve Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.?


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak