3 KONU MASAYA YATIRILDI

GÜNDEM: KORONAVİRÜS, HAYVAN HIRSIZLIĞI, TARIM VE HAYVANCILIK

VALİLİK 11.08.2021 20:44:58 0
3 KONU MASAYA YATIRILDI

Vali Hüseyin Öner, Muhtarlara yönelik düzenlenen Hizmet İçi Eğitim programı çerçevesinde merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Toplantıda koronavirüs, hayvan hırsızlığı ile tarım ve hayvancılık konuları masaya yatırıldı.

Ardahan merkeze bağlı köyler ve mahallelerin muhtarına yönelik, görev ve sorumlulukları ile kamu işleyişi hakkında bilgilendirmelerin yapılması amacıyla Hizmet İçi Eğitim programı düzenlendi.

Gençlik merkezinde düzenlenen eğitim programının tamamlanmasının ardından, kurum müdürlerinin de katıldığı toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Vali Hüseyin Öner, çeşitli konular üzerine bilgilendirmelerde bulunarak, sorun ve taleplerini dinledi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşı çalışmalarının önemi, hayvan hırsızlıklarını önleme çalışmaları, yaylalarda terör örgütlerinin barınma ihtimaline karşın önlemler başta olmak üzere çeşitli konular hakkında muhtarları bilgilendiren Vali Öner konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 ?Sizlerin görevlerinizi yaparken yetki ve sorumluluklarınızı daha iyi bilmeniz, kamu işleyişini ve kamu kurum ve kuruluşlarını daha iyi tanımanız, mevzuat diye nitelendirdiğimiz kamunun çalışma şekil ve şartlarını belirleyen kurallar bütününü tanımanız, kamu kurum ve kuruluşları ile irtibatınız ve sizlere bu alanda sağlanacak koordinasyonun esaslarını tanımanızı sağlayacak Muhtarlar Hizmet İçi Eğitim Faaliyetinin ardından bir aradayız. Hizmet içi eğitim faaliyetinin sizleri aydınlatan, bilgilendiren ve görevinizi daha iyi yapmanızı sağlayacak bir etkinlik olmasını diliyorum. Değerli muhtarlarımız, sizlerin bizlere ileteceği sıkıntı ve sorunları, kamu hizmetlerine ilişkin istek ve arzuları dinlemek hem de kamu hizmetlerinin kırsalda ve mahallelerimizde, kurumlarımız da etkinliği ve verimliliği artırmaya yönelik sizlerden beklentilerimizi aktarmak, kamu hizmetlerinin ifasında bir köprü görevi gören muhtarlarımızla koordinasyon sağlamak için senede birkaç kez buluşuyoruz. Bugünkü toplantımızda ben öncelikle Koronavirüs salgın hastalığına değineceğim. Ardahan´da son dönemde hastalık ciddi bir artış gösterdi. Öncelikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyacağız. Düğün, nişan ve cenazelerde çok dikkatli olacağız. Köy minibüslerinde ve diğer toplu taşıma araçlarında çok dikkatli olacağız. Köyde karantina uygulaması varsa köy içinde de hareketlilik olmaması için özen göstereceğiz. İkinci aşamada aşı olacağız, vatandaşı bu hususta ikna edeceğiz, teşvik edeceğiz. Biz aşılamayı arttırmak için her türlü fedakarlığı yapıyoruz, yaylalara gidiyoruz, köy ve mahallelerimizde aşılama çadırları kuruyoruz. Sizlerde vatandaşlarımızı, komşularımızı ikna etmek için gayret edeceksiniz. Aşılama çadırlarımızı ziyaret edin, destek olun. Okullarımızı açabilmemiz için aşı olmamız gerekiyor çocuklarımızın geleceği bize bağlı. Bir diğer konu başlığımız güvenlik ve asayiş hizmetleri. Yaylalarda kesinlikle yaşam malzemesi bırakmayacaksınız. Terör örgütlerinin bu malzemeleri kullanmak suretiyle hayatımıza ve milletimize kast edebileceği hatırımızdan çıkmamalı. Hayvan hırsızlıklarının önünü de epeyce aldık. Sizlerin de desteği ve katkısıyla vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etme gayretimiz devam ediyor.?

Vali Öner´in konuşmasının ardından söz verdiği İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir, Koronavirüs ile mücadele çalışmaları, aşılamada gelinen nokta ve aşılamanın önemi hakkında sunum yaparak muhtarların köylerde vatandaşların aşı olmaları noktasında katkı sunmaları gerektiğini söyledi.

İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir de hayvan hırsızlıklarıyla mücadele kapsamında yapılan faaliyetler ve hırsızlıkların önlenmesi ve sonuçlandırılması konusunda bilgi aktardı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Neşat Ulutaş ise tarımsal desteklemeler ev hayvancılık konuları üzerine muhtarlara bilgi verdi.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR