20 BİN FİDAN GELECEĞE NEFES OLACAK

Ardahan’da Milli Ağaçlandırma Gününde “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla 20 bin fidan toprakla buluştu.

GÜNCEL 12.11.2023 09:29:00 0
20 BİN FİDAN GELECEĞE NEFES OLACAK

Ardahan’da Milli Ağaçlandırma Gününde “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla 20 bin fidan toprakla buluştu.

Vali Hayrettin Çiçek, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında;  protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte tüm Türkiye ile eşzamanlı olarak Kafkas Arısı Gen Merkezi Ağaçlandırma Sahasında fidan dikimi gerçekleştirdi.

Toprakla buluşturulan fidanlara, öğrencilerle birlikte can suyu veren Vali Çiçek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 11 Kasım tarihinin "Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilmesiyle birlikte bu yıl “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes”  sloganıyla Ardahan il genelinde bugün 20 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Yılsonu itibariyle de 2 milyon adet tohum ve fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Konuşmasına, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bugün vefat yıldönümü olan Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ü anarak devam eden Vali Çiçek şunları söyledi:

“Dün 10 Kasım’da Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmıştık, bugün burada bir kez daha rahmetle anıyoruz. Yine bugün 11 Kasım, çok kıymetli meslektaşım, dönem arkadaşım, sıra arkadaşım Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün hain bir terör saldırısı sonucu şehit olduğu gün. Arkadaşımda olması hasebiyle tekrar rahmetle anıyorum. 11 Kasım artık geleneğe dönüştü, çok da güzel oldu. Her yıl milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyoruz. Son 20 sene içerisinde Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm ağaçlandırma çalışmalarından daha fazla, yaklaşık 7 milyar fidanı toprakla buluşturduk. İlimiz Ardahan’da da ağaçlandırma çalışmaları yapılmış ve devam ediyor. İlimiz yüzde 8 orman varlığına sahip. Karasal iklime göre iyi bir seviye ancak bu yeterli değil. Çünkü orman demek can demek. Küresel iklim krizinin yaşandığı şu devirde bu tarz ağaçlandırma faaliyetleri tabiata can vermekte. Bugün çocuklarımızda buradalar. Birlikte fidanları toprakla buluşturuyoruz. Çocuklarımıza ağaç sevgisini hatırlatıyor olması da ayrıca çok kıymetli. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve ekiplerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Vali Çiçek daha sonra öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi. Programda, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ve Vali Hayrettin Çiçek adına dikilen fidanlara üzerinde isimleri yazılı etiketler asıldı.

Vali Hayrettin Çiçek, öğrenciler, orman teşkilatı ve tüm katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.


1

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

2

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

3

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

4

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

5

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR